Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kripto Para programının üçüncü bölümü yayınlandı - Teknoloji Haberleri

        Habertürk Teknoloji’nin haberler, analizler ve yorumlarla kripto para dünyasının nabzını tuttuğu programı Kripto Para’nın üçüncü bölümü, her pazartesi olduğu gibi bugün de Habertürk Teknoloji Twitter ve Habertürk Facebook sayfalarından canlı olarak yayınlandı.

        NeXpara’nın sunduğu Kripto Para programında bu hafta, Habertürk teknoloji editörleri Aytun Çelebi ve Cem Sünbül ile Nexpara pazarlama direktörü Eylem Cülcüloğlu piyasalardaki en son gelişmeleri masaya yatırdı.

        Kaçıranlar ve hatırlamak isteyenler, Kripto Para programının üçüncü bölümünü aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirler. (Videoyu görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın)

        YERLİ KRİPTO PARA HALKA ARZ EDİLDİ!

        Yerli mühendisler tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin kripto parası olmayı hedefleyen NeXpara (NEX), 1 Mart tarihinden itibaren halka arz edilmeye başlandı. Halka arz sayfasına nexpara.comadresinden ulaşılabiliyor. 1 NEX şu an için 1 TL karşılığında alınabiliyor.

        1-31 Mart 2018 tarihleri arasında halka arz edilecek NeXpara’nın madencilik gerektirmeyen teknolojisi, kripto para üretmek için gereksiz elektrik harcamalarının önüne geçerek hem ekonomimize hem de çevreye katkıda bulunacak.

        REKLAM

        LİSANSLI ÖDEME

        Kripto para teknolojisinin ekonomik sistemde karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, kripto paraların herhangi bir regülasyona tabi olmaması. Diğer ödeme sistemleri devlet tarafından kontrol edilirken kripto paralarda bu kontrol bulunmuyor. Türkiye’nin milli kripto parası olarak yola çıkan NeXpara, BDDK lisanslı ödeme sistemi olarak bu durumu değiştirecek.

        REKLAM

        NeXpara piyasaya sürülür sürülmez, Bankacılık Denetleme Kurulu’na lisanslı ödeme kuruluşu başvurusu yapacak olan NeXpara, BDDK lisansının alınması ile birlikte Türkiye’nin her yerindeki işletmeler güvenle NeXpara kabul edebilecek.

        ETHEREUM MİMARİSİYLE ÇALIŞIYOR

        NeXpara, yüksek güvenlik, yüksek işlem hızı ve düşük işlem ücreti sunan Ethereum mimarisini ve ağını kullanıyor. Ekim 2018 tarihi itibariyle Ethereum tabanlı kendi özel blok zincirine geçiş yapacak olan NeXpara, bu sayede işlem hızlarını daha da artırırken, işlem ücretlerinin azalmasını sağlayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ