Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Kripto piyasalarında LUNA coin depremi | LUNA coin yakımı olacak mı, yükselir mi? Terra LUNA coin ne kadar, kaç dolar ve kaç TL? Terra 2.0 nedir, ne kadar? Canlı grafik - Merak Edilenler Haberleri
        1

        LUNA coin fiyatı kripto para piyasalarını yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. 12 Mayıs günü tarihi bir düşüş yaşayan coin 26 bin 700 dolara gerileyerek 1,5 yılın en düşük seviyesini de test ederken Bitcoin ve alt coinlerde de sert düşüşe neden oldu. Terraform Labs CEO'su Do Kwon liderliğinde Terra ağı yeniden hayata geçirilmesnin ardından “Terra 2.0 nedir, ne kadar? LUNA coin yakımı olacak mı, yükselecek mi?” soruları gündeme geldi. Kripto para piyasasına dönen Terra 2.0 19,53 dolara kadar yükseldikten saatler sonra 4,39 dolara gerilirken 5,9 dolar seviyesinde dengelendi. İşte, LUNA coin canlı grafik…

        2

        3 HAZİRAN LUNA COİN NE KADAR, KAÇ DOLAR?

        Sert düşüsün ardından kripto para piyasalarında deprem etkisi yaratan Luna coin fiyatı 1,197821 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

        3

        LUNA COİN NEDEN DÜŞTÜ?

        ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kripto para piyasalarında dalgalanmalar gözlemdi. Kripto para piyasasında gözler TerraUSD'ye (UST) çevrilmişken, Terra ağının yerel kripto parası LUNA'dan sonra yaşanan krizden en büyük yarayı Avalanche (AVAX) aldı.

        LUNA coine yapılan saldırı sonrası asılsız alımlar yapıldı, yayılan korku sonucunda Terra’dan çıkışlar başladı. TERRA coinden çıkışların ardından sabit coinde sert düşüş gerçekleşti. Sabit coinlerin düşüşüne engel olamk için yapılan satışlar arz talep dengesini bozarak pek çok kripto para piyasalarında düşüşe neden oldu.

        4

        LUNA COİN YÜKSELİR Mİ, NE OLUR?

        LUNA coin piyasalarında sert düşüş gözlemlenirken, milyonlarca LUNA dip seviyeden alıcı bulacak. Bu sürecin ne kadar süre devam edeceği hakkında net bir bilgi yok ama LUNA coin’in uzun süre eski seviyesine gelemeyeceği söylenebilir.

        5

        LUNA COİN YAKIMI OLDU MU?

        Terra, ilk günlerde fazlaca miktarda basılan LUNA coinin arzının azaltılması için yakım politikasını savunuyordu. Terraform Labs Kurucusu Do Kwon, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullanarak, akım politikasının uygulanmasına yönelik ısrarlardan dolayı bir yakım adreslerini paylaştı.

        Öte yandan, topluluğun çoğunluğu Terra kurucusunun yeni Blockchain kurma planını benimserken topluluğun bir kısmı ise LUNA yakımının fiyat üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını düşünüyor. Token yakımı gerçekleştirerek fiyatın yükselebileceğine inanan yatırımcılar ise Terra kurucusu Do Know'un geçtiğimiz günlerde artık LUNA tokeni basılmadığını duyurmasına bağlıyor.

        6

        TERRA 2.0 NEDİR?

        Tüm kripto topluluğu Terra LUNA coin fiyaskosunun farkında. Terra coinin 100 dolar seviyelerinden 40 sente kadar gerilemesiyle birlikte ekosistem dibe vurdu ve yatırımcılar milyarlarca dolar para kaybı yaşadı.

        Terra LUNA coin ekibi, Terra 2.0 teklifinde bulunurken teklif, toplam oyların %65,5’lik oranını alarak geçti.

        Bu yeni öneri LUNA 2.0 tokenlerini oluşturma ve Do Kwon‘un Terra blockchainin yeniden başlatma önerisini içinde barındırıyordu.

        7

        2 HAZİRAN TERRA 2.0 FİYATI NE KADAR, KAÇ DOLAR?

        Terra 2.0 fiyatı lansmandan sonraki günlerde 16-19 dolar seviyelerinde istikrar kazandı.19,54 dolara kadar yükselen Terra LUNA 2.0 %75’e varadan değer kaybederek 3,63 dolara geriledi. Fakat şimdi 4 ila 6 dolar aralığında sabitlendi.

        8

        BİNANCE TERRA 2.0 TOKENİNİ 31 MAYIS'TA LİSTELEDİ!

        Luna’nın tekrar piyasaya sürülen tokenı için yatırımcılar Terra 2.0 tanımını kullanıyor. Söz konusu varlık şimdiden Bybit, Kucoin ve Huobi gibi büyük borsalarda işlem görmeye başladı. Dünyanın en büyük borsalarından olan Binance de Luna’yı Salı günü işlemlere açacağını açıkladı.

        9

        YENİ LUNA DA ÇAKILDI!

        9 Mayıs'ta Terra ağının sabit coini TerraUSD'nin (UST) 1 dolarlık değere tutunamamasıyla kripto para tarihinin en büyük çöküşlerinden birisi yaşanmıştı.

        Terra'nın yerel parası LUNA da UST ile berabere çökünce yatırımcılar toplamda 60 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.

        İlk projeyi destekleyen bazı kurum ve geliştiriciler geçen hafta ise Terra ağını yeniden hayata döndürme kararı aldı. Ancak yapılan tartışmalar sonucunda Terra 2.0 ismi verilen ağda UST değil sadece LUNA hayata geçirildi.

        Söz konusu kripto para halihazırda Huobi, Kucoin gibi önemli platformlarda işlem görmeye başladı. Binance ise yarından itibaren yeni LUNA'yı listeleyeceğini duyurdu. Söz konusu girişimde ilk Terra'nın yaratıcısı Terraform Labs CEO'su Do Kwon yine önemli bir rol oynadı.

        10

        13 BORSADA İŞLEM GÖRÜYOR

        Yeni LUNA 30 Mayıs itibarıyla dünya genelinde 13 borsada alınıp satılıyor. İlk olarak 28 Mayıs'ta işlem görmeye başladı. Söz konusu tarihte işlemler 17.8 dolarlık değerle başladı. Gün içerisinde 19.54 dolara kadar yükseldi, ardından sert bir düşüş yaşadı.

        Yeni Luna 28 Mayıs'ta 3.63 dolara düşmesinin ardından bugün 6.45 dolara yükselerek kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak yine de zirveden alanlar şu ana kadar 2 günde yüzde 67 kaybettirdi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ