KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Yeni Şafak

Yeni Şafak Gazetesi, 10 Eylül 1994 tarihinde kurulan muhafazakar bir günlük gazetedir. Gazete, 19 Eylül 1994 yılında Hekimler Birliği Vakfı Başkanı Dr. Yakup Yönten ve Tufan Mengi'nin girişimleriyle yayın hayatına başlamıştır. 1,5 ay boyunca basıldıktan sonra yaşanan ekonomik zorluklar sebebiyle yayına ara verilmiştir.

Dönemin Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman tarafından satın alınan gazete 23 Ocak 1995 tarihinde farklı bir kimlikle yayın hayatını sürdürmüştür. Gazetenin kuruluş dönemi olarak satın alınma tarihi baz alınmaktadır.

Gazeteye ilerleyen zamanlarda Mahmut Kış ortak olmuş ve ilerleyen zamanlarda gazetenin tek başına sahibi Kış ailesi olmuştur. Günümüzde gazetenin sahibi Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak'tır.

Gazetenin, genel yayın yönetmenliğini, geçmiş yıllarda Mehmet Ocaktan, Nabi Avcı, Akif Emre, Yusuf Kaplan, Selahattin Sadıkoğlu Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert üstlenmiştir. Halen gazetenin yayın yönetmenliğini İbrahim Karagül yapmaktadır.

Aynı zamanda gazetenin yenisafak.com adresine sahip bir internet sitesi bulunmaktadır. Bu adres üzerinden internet haberciliği altında yayın yapılmaktadır.

Yeni Şafak Gazetesi Haberleri