Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Liverpool'un fiyatı belli oldu! FSG, Liverpool'u satışa çıkardı - Futbol Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Kulübün sahipleri tarafından satışa çıkarılmaya hazırlanılan Liverpool'a değer biçildi.

        2

        Mirror'ın haberine göre kulübün sahibi John Henry, Liverpool için 4 milyar sterlin istedi.

        3

        John Henry'nin sahibi olduğu Fenway Sports Group (FSG), 2010 yılında satın aldığı Liverpool için 300 milyon sterlin ödemişti.

        4

        Liverpool'un sahibi olan FSG'nin, geçen yıl Nisan ayında Orta Doğu'dan gelen yaklaşık 3 milyar sterlinlik bir teklifi reddettiği bildirildi.

        5

        Özellikle Chelsea'nin 4.25 milyar sterline satılması ve Manchester City ile Newcastle United gibi takımların mali yönden giderek güçlenmeleri, satıştaki en büyük etken olarak belirtildi.

        6

        Kulübün tüm hisselerinin satılıp satılmayacağı henüz açıklanmazken, daha önce 538 milyon sterlin karşılığında FSG'nin yüzde 11 hissesini satın alan Gerry Cardinale başkanlığındaki RedBird Capital Partners'ın en büyük alıcı adayı olduğu ifade edildi.

        7

        RedBird Capital Partners'ın dışında, Premier Lig'e girmeye hevesli olan Amerikalı ve Orta Doğulu yatırımcıların da pazarlık masasında olacağı belirtildi.

        8

        Forbes'un araştırmasına göre Liverpool, Manchester United, Ream Madrid ve Barcelona'nın ardından dünyanın en değerli 4. takımı konumunda bulunuyor.

        9

        Jürgen Klopp'u göreve getiren ve 30 yıl sonra 2019-20'de Premier Lig şampiyonluğuna ulaşan Liverpool, ayrıca birer kez FA Cup, Carabao Cup ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da yaşamıştı.

        10

        Liverpool'un stadı olan Anfield, FSG sahipliğinde kısmen yenilenirken 80 milyon sterlinlik yeni projeyle birlikte stadın kapasitesi 61 bin kişiye çıkarılacaktı.

        11

        FSG ayrıca Liverpool'un 50 milyon sterlinlik yeni antrenman tesislerine taşınmasını da sağlamıştı.

        12

        FSG geçen sene hisselerinin yüzde 11'ini 750 milyon Dolara RedBird Capital Partners'a satmıştı.

        13

        Geçen sene hayata geçirilmeye çalışılan Avrupa Süper Ligi'ne destek veren altı Premier Lig kulübünden biri olan Liverpool'da yetkililer Mayıs 2022'de yaptığı açıklamada hiçbir yere gitmediklerini ve uzun vadeli projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirmişlerdi.

        14

        Premier Lig'deki son büyük devir teslim işlemi, Chelsea'nin 4.25 milyar sterlin ile Todd Boehly'ye satışıydı.

        Haberi Hazırlayan: İnanç Ergülen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ