Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahmut Efendi'nin mezarı nerede, hangi ilçede? İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu nereye defnedildi, hangi mezarlıkta ve kabri nerede, mezarlığa nasıl gidilir?
        1

        İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı. 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cenaze töreninin gerçekleştirimesiyle Mahmut Ustaosmanoğlu'nun nereye defnedileceği araştırmaları hız kazandı. Peki, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun mezarı nerede, nereye defnedildi? Mahmut Efendi'nin mezarına nasıl gidilir? İşte detaylar haberimizde...

        2

        MAHMUT USTAOSMANOĞLU'NUN MEZARI NEREDE?

        İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,

        "Kutbü'l-ektâb, Ğavsü'l-evtâd ve Hicrî 15. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretlerimiz Rahmet-i Rahmân'a vâsıl olmuştur. Cenâzesi 24 Haziran 2022 cuma günü cuma namazını müteâkiben Fâtih Câmi-i Şerîfinde kılınacak ve Sakızağacı Şehitliği'nde Yüce Şeyhi Ali Haydar Efendi Kuddise Sirruhû Hazretleri'nin yakınında bulunan kabr-i şerîfine defnedilecektir." ifadelerine yer verildi.

        3

        SAKIZAĞACI MEZARLIĞI/ŞEHİTLİĞİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

        Sakızağacı Şehitliği, İstanbul'un Eyüp ilçesine bağlı Defterdar mahallesinde bulunmaktadır.

        4

        Buraya ulaşmak için İstanbul'un neredeyse her noktasında toplu taşıma araçları kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Edirnekapı Sakızağacı şehitliğine en kolay metrobüs ile ulaşım sağlanıyor.

        5

        Metrobüsten Edirnekapı Şehitliği durağında inin. Üst geçitten geçtikten sonra Metrobüs üst geçidinin solundan devam edin. Şehitlikler arasında geçerek tramvay durağından karşıya geçildiğinde Edirnekapı Sakızağa şehitliğine ulaşabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ