TRT muhabirinden 'ısmarlama soru' açıklaması
Muhabir, yanlış başbakana soru sormasıyla başlayan tartışmada kendisini savundu
TRT muhabiri İlhan Atasoy, Başbakan Erdoğan'ın, Bulgaristan Başbakanı ile yaptığı toplantıda 'ısmarlama' olduğu iddia edilen soruyu yanlışlıkla Erdoğan'a değil, Bulgar Başbakan'a sorması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.
Atasoy soruyu kendisinden Başbakanlık basın ofisinin talep etttiğini belirtti. Atasoy, gazeteciler.com adresine gönderdiği açıklama şu ifadelere yer verdi: "Sitenizde "TRT Muhabiri Fena Çuvalladı" konulu haberde hem mesleki kariyerime hem şahsıma yönelik kabul edemeyeceğim ifadeler yer almıştır. Öncelikle Başbakan Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı'nın basın toplantısında yaşananlar Başbakanlık Basın Ofisi'nin "doğalgaz zammı" ile ilgili soruyu bizlere yanlış aktarmış olmasından kaynaklanıyor..
Bizlere diyorum çünkü söz konusu soruyu sorması için ilk olarak CNN TÜRK muhabirine bu talep iletildi. Ancak arkadaşım haklı gerekçeyle buna hayır dedi.
Konuyla ilgili bir ayrıntı çok önemli. Doğrudan Başbakan'ın notu bize iletilmedi, üçüncü şahıs tarafından bize sözle bu bilgi aktarıldı ve "Konuk Başbakan'a" sorulması vurgusu yapıldı.
Çok açık ve net ifade ediyorum. Başbakanlık Basın Ofisi'nin sorulmasını istediği soruyu sordum, yanlış anlama söz konusu değildir.
1998 yılından bu yana gazetecilik yapan, mesleki kariyerinde 2 yıllık İhlas Haber Ajansı, 9 yıllık NTV deneyimi olan biri olarak yanlış soru sormam veya çuvallamamam söz konusu değildir.Beni tanıyanlar nasıl soru sorduğumu da bilir nasıl çalıştığımı da.. Ancak sizlerin de beni iyi tanıyabilmesi için geçmişte habercilik adına yaptığım birkaç haberi sizinle paylaşmak istiyorum."