Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Melih Şendil Real Madrid’in pembe formasını eleştirirken kadınları rencide etti! - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde koronavirüs salgını nedeniyle verilen aranın ardından heyecan geri dönerken gündeme maçlar değil, beIN SPORTS spikeri Melih Şendil'in cinsiyetçi sözleri damga vurdu! Şendil, Manchester City - Real Madrid maçının ardından İspanyol ekibinin giydiği pembe renkteki formalar üzerine kadınları ötekileştirdi!

        Maçın ardından gerçekleştirilen programda yorumlar yapan Şendil, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki, kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı" ifadelerini kullandı. Hızını alamayan Şendil, "Basketbol da bence erkek oyunu. Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım ama... Topa tutabilirler ama önemli değil. Alışığız" dedi.

        Ardından programın diğer yorumcusu İlker Yağcıoğlu'na "Başkan olsam pembe renkte forma yaptırmam" soru soran Melih Şendil, Yağcıoğlu'yla birlikte sorunun ardından kahkahalara boğuldu!

        Şendil'in bu yorumları sosyal medyada tepki topladı.

        BEŞİKTAŞ'TAN PAYLAŞIM!

        Kadın futbolu Türkiye'nin gündeminde ilk sıralarda yer alırken Beşiktaş'tan da konuya dair bir paylaşım geldi. Siyah-beyazlılar, kadın futbol takımı oyuncularının bir fotoğrafını kullandı ve paylaşımda "Bizim takım" ifadelerine yer verdi.

        İLK MAÇ 1954'TE

        REKLAM

        Melih Şendil, futbolu ataerkil yorumuyla 'tekeline' almak istiyor olabilir ancak işin gerçeği öyle değil. Türkiye'de kadın futbolu tarihi, Şendil'in doğumundan 18 yıl öncesine yani 1954'e uzanıyor. 4 Temmuz 1954 tarihinde "İzmir Kadınlar Futbol Takımı" ile "İstanbul Kadınlar Futbol Takımı", Mithatpaşa Stadı'nda karşı karşıya gelerek bir dönemi başlatmıştır. Beşiktaş, son yıllarda kadın futboluna yatırım yaparken siyah-beyazlıların başarılı futbolcusu Didem Karagenç, Habertürk'ün sorularını yanıtlamış ve kadın sporcuların çektiği zorlukları birinci ağızdan aktarmıştı.

         Kornerden gol attı, hayatı değişti!
        Kornerden gol attı, hayatı değişti! Haberi Görüntüle

        "TAŞTAN KALE YAPTIĞIMIZ DÖNEMDE ÇİM SAHADA ANTRENMAN YAPIYORLAR"

        Futbola meraklı hemen hemen her kadın gibi sokakta oynarken tepki çeken Karagenç, 11 yaşına kadar kulüp bulamadığı için futbola geç yaşta başladığını belirtmişti. Diğer ülkelerle kıyaslama yapan Karagenç, "4 yaşında altyapılarda erkeklerle beraber futbol oynamaya başlamışlar. 13 yaşına kadar, ayrıma kadar beraber oynadıktan sonra takımları ayrılmış ve o şekilde maç yapıp kendilerini geliştirmeye başlamışlar. Bizim taş koyarak kale yaptığımız dönemde onlar çim sahada oynamışlar" ifadelerini kullanmıştı.

        REKOR VODAFONE PARK'TA KIRILDI

        Beşiktaş ile Atletico Madrid'in kadın futbol takımları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Vodafone Park'ta karşı karşıya gelirken bu mücadelede rekor kırılmış,Türkiye'de oynanan en kalabalık kadın futbol maçı olarak da tarihe geçmişti. İki takımın mücadelesi için 41 binin üzerinde bilet satıldığı, tribünlerde ise 33 bin taraftarın yer aldığı açıklanmıştı.

         Türk sporuna yön verdiler!
        Türk sporuna yön verdiler! Haberi Görüntüle

        BASKETBOLDA AVRUPA İKİNCİLİĞİ!

        Erkek futbolu ve basketbolu kadar ilgi görmese de Türkiye, kadın basketbolunda da Avrupa'da söz sahibi ülkelerden biri. 2005 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ilk kez katılan ay-yıldızlılar, bu tarihten sonra hiç ara vermeden tüm şampiyonalara vize almayı başarmış, 2011'de ise Avrupa ikincisi olmuştur. 2012'de Londra Olimpiyatları'na tarihinde ilk kez katılan A Milliler, İngiltere'den beşincilikle dönerken 2013 Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalya alarak birçok kişinin göğsünü kabartmıştır.

        BEIN SPORTS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

        beIN SPORTS'tan Melih Şendil hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

        Yapılan açıklama şu şekilde;

        "beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız "Maç Sonu" programında, sunucu Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

        TFF'DEN DE TEPKİ

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı ayrımcı yorumlardan dolayı sunucu Melih Şendil'i kınadı.

        TFF'den yapılan açıklamada, beIN Sports kanalında dün gece yayınlanan "Maç Sonu" programında sunucu Melih Şendil'in, "futbolda kadınların olmaması" gerektiğine dair sporda ayrımcılık içeren asla tasvip edilemez ifadelerde bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Kadın Milli Takımları ve liglerinde forma giyen kadın futbolcularımız ile daima gurur duyan, kadın futboluna teşvik eden, her platformda kadınlara destek veren Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Melih Şendil'i kabul edilemez, sporun ruhu ve değerleriyle bağdaşmayan sözlerinden dolayı kınıyoruz. Ayrıca sunucusunu kınayan ve böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için her türlü önlemi aldığını açıklayan Süper Lig ve 1. Lig yayıncımız Digiturk'e teşekkürlerimizi sunarız."

        ÖZÜR DİLEDİ

        Melih Şendil, tepkilerin ardından özür mesajı yayımlarken şu ifadeleri kullandı: "Cinsiyet ayrımcılığına her zaman katı bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yanı sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki "Maç Sonu " programında yaptığım niyetimi aşan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan özür dilerim."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ