Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MSÜ başvuru kılavuzu ve sınav ücreti 2022: ÖSYM ile Milli Savunma Üniversitesi MSÜ başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar ve hangi bankaya yatırılacak?
        1

        Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, geleceğin komutanları arasında olmak isteyen adayları ilgilendiren 2022 MSÜ başvuruları başladı. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına ilişkin başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı sorusu yanıt bulurken sınav ücreti, ödenecek bankalar ve işlemlerin nasıl yapılacağı gibi detaylar da netlik kazandı.

        MSÜ BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI

        ÖSYM'nin yaptığı açıklamayla beraber MSÜ başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar ve nereye ödenecek konularıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. ÖSYM, MSÜ başvuru kılavuzunu paylaşırken adayların merak ettiği bu konulara da açıklık getirdi.

        İşte, ÖSYM AİS başvuru ekranı ile MSÜ başvuru kılavuzu ve sınav ücreti...

        2

        MSÜ BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI

        2022 MSÜ sınavına ilişkin başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı.

        MSÜ BAŞVURU KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        MSÜ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, MSÜ sınav ücreti 130 TL olarak belirlendi.

        Sınav ücreti ödeme için son gün ise 10 Şubat 2022 olarak açıklandı. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak aynı gün ödenmelidir.

        4

        MSÜ SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

        MSÜ BAŞVURU TARİHLERİ 2022

        Sınava başvurular, 13 Ocak - 09 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

        5

        MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        2022-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ), 27 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

        6

        2022-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca, Başkanlığımızca 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanacak olan ve başvuruları 11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için, 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2022-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2022-YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ