Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Dünyanın en zengin insanı, SpaceX, Tesla ve X platformunun CEO'su, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim sürecinde en büyük destekçisi olan Elon Musk, ABD hükümetindeki Hükümet Verimliliği Bakanlığı'ndan (DOGE) ayrıldığını duyurdu.

Son günlerde Elon Musk'ın DOGE'deki görevinden ayrılacağı konuşulsa da Musk'ın kesin açıklaması Trump ile "vergi indirimi tasarısı" konusundaki görüş ayrılığından sonra geldi.

"SAYIN TRUMP'A TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM"

Sosyal medya platformu X'ten açıklama yapan Musk, "Özel Hükümet Memuru olarak görev sürem sona ererken, israfı azaltma fırsatı verdiği için Sayın Trump'a teşekkür etmek istiyorum.

DOGE misyonu zamanla hükümet çapında bir yaşam biçimi haline geldikçe daha da güçlenecektir." ifadelerini kullandı.

"TRUMP İLE RESMİ BİR GÖRÜŞME YAPMADI"
#resim#1260183#

Reuters'a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, kendisini Trump'ın "ilk dostu" olarak nitelendiren Musk'ın ayrılışının hızlı ve törensiz olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre Musk, ayrılışını duyurmadan önce Trump ile resmi bir görüşme yapmadı ve ayrılışının "kıdemli personel düzeyinde" kararlaştırıldığını ekledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ