Okmeydanı Çocuk Acil Servisi hijyenden ve sağlıktan uzak
Her gün yüzlerce bebek ve çocuğun geldiği Okmeydanı Çocuk Acil Servisi'nde, zemin kaplamasının söküldüğü, kimi yerlerde ise 5 cm'yi bulan çukurlar oluştuğu görülüyor
Yusuf DOĞAN/İSTANBUL
İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nin gerçek durumunu, duvarlarda asılı olan çizgi film karakterlerinin posterleri gizleyemiyor.
Her gün yüzlerce bebek ve çocuğun geldiği klinikte, zemin kaplamasının söküldüğü, kimi yerlerde ise 5 cm’yi bulan çukurlar oluştuğu görülüyor. Kliniğin duvarlarında ise boyaların yer yer döküldüğü göze çarpıyor.
Klinikte yer alan, içinde ortamdan izole edilmesi gereken hastaların da bulunduğu, kapısında “Acil gözlem alanıdır. Ziyaret yapılamaz” yazan ve şifreyle girilmesi gereken bölüme ise elini kolunu sallayan giriyor.
Yine bu bölümde yer alan Tıbbi Müdahale ve Gözlem Odası, sedyenin üzerinde kullanılmış eldiven ve şırınga atıklarıyla çöplük gibi görünüyor.
Yetkililer, hastanenin diğer birimlerinde fiziki şartlar ve hijyenik durum iyiyken bu servisin neden atıl durumda olduğu sorusunu ise yanıtlamadı.