Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam "İçme suyuna zehir atıldı" iddiasına Gültan Kışanak'tan yanıt

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Sosyal medyada gece "Diyarbakır içme suyu şebekesine zehir atıldı" iddiaları halkı paniğe sevk etti. İddiayı duyan vatandaşlar, uyuyan akrabalarını arayıp uyandırdı. Çeşme suyunun içildiği şehirde birçok kişi su içmedi. Vatandaşlarda yaşanan huzursuzluk üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, saat 02.00'da basın açıklaması yapıp "Dedikodular provokasyon amaçlıdır. Gönüllü rahatlığıyla su içmeye devam edin" dedi.

        Diyarbakır'da 3 gün süren toplumsal olaylarda halkta yaşanan korku ve paniğe bir yenisi eklendi. Facebook ve Twitter'dan gece yarısı ‘Diyarbakır içme suyu şebekesine zehir atıldığı' iddiası ortaya atıldı. Söylenti kısa sürede tüm kente yayıldı. İddiayı duyanlar, uyuyan akrabalarını uyandırıp ‘su içmeyin' uyarısı yaptı. Sadece çeşme suyunun kullanıldığı şehirde birçok kişi su bile içmedi. Kentte yaşanan huzursuzluk Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı da uyutmadı.

        "DEDİKODU PROVOKASYON AMAÇLI"

        Gültan Kışanak, saat 02.00'de basın açıklaması yaparak iddiaları yalanladı. Asılsız dedikodularla halkta korku ve panik yaratılmak istendiğini ifade eden Kışanak, son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle her türlü provakasyonun yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Halkımız müsterih olsun. Bu tür zamanlarda ortaya çıkan felaket tellallarına kulak asmasın. Provakasyona geçit vermeyin" dedi.

        Halkın uzun süre ikna olmaması üzerine Kışanak, şu açıklamayı yaptı: "Kaldı ki şebeke suyunda zehir olabilmesi için şu an için hastanelerimizde yüzlerce hatta binlerce vakanın olması gerekmektedir. Ancak gördüğümüz kadarıyla böyle bir vaka da söz konusu değildir. Bugüne dek kentimizde benzeri bir olay yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanması mümkün değildir."

        Fısıltı gazetesi şeklinde hızla yayılan dedikodulara itibar edilmemesini isteyen Kışanak, "Her zamanki gibi sularınızı, musluklarınızdan, gönül rahatlığı ile içiniz. İçme suyu arıtma tesisimiz, Avrupa Birliği'nden Akredite olmuş donanımlı Su Kontrol Laboratuvarı'na sahiptir. Günlük, haftalık ve aylık su analizleri yapılıyor. Dolayısıyla içme suyumuzda bırakın zehri, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir zararlı maddeye rastlayamazsınız " şeklinde konuştu.

        SU BORCU İÇİN KÜRTÇE KAMPANYA

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, su borçlarını tahsil etmek için sokaklara Kürtçe afişler astı. Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında Diyarbakır DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne su borcu olan abonelere, borçlarını yeniden yapılandırabileceği duyuruldu. Belediye kentin tüm sokaklarına Kürtçe afiş asarak, "Su borcunu bir kerede verin yükünüz hafiflesin" çağrısı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ