Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Prenses Diana'nın ölümü sonrası bir ilk: İşte yeni Galler Prensesi - Dünya Haberleri
        1

        İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi ile birlikte kraliyette pek çok unvan da değişti. Bunlardan biri de Prenses Diana'nın sahip olduğu Galler Prensesi unvanı oldu.

        2

        Prenses Diana, şu anki Kral III. Charles ile boşanmasının ardından kraliyetten ayrılsa da Galler Prensesi unvanı elinden alınmamıştı.

        3

        Diana'nın 1997'deki ölümünün ardından 2005 yılında Prens Charles, ilişkilerinde en büyük sorun kaynağı olarak gösterilen Camilla Parker-Bowles ile evlenmişti.

        Ancak halkın tepkisinden çekinildiği için Camilla'ya Galler Prensesi unvanı verilmemiş ve kendisi Cornwall Düşesi unvanını almıştı.

        4

        Böylelikle Galler Prensesi unvanını da resmi olarak kimse kullanmamıştı.

        5

        Ancak Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi ile sıralama değişti. Kral III. Charles'ın eşi Camilla, Konsort Kraliçe görevini üstlenmeye başladı.

        Charles, halka konuşmasında eşinin Konsort Kraliçe olacağını ilan ederken, uzun zamandır boşta duran Galler Prensesi unvanının da yeni sahibini duyurdu.

        6

        Kral III. Charles uzun zamandır taşıdığı Galler Prensi unvanını oğlu Prens William'a devrederken, gelini Catherine'in de Galler Prensesi olarak görevini sürdüreceğini açıkladı.

        7

        Prenses Diana ile bütünleşen Galler Prensesi unvanını böylelikle ölümünden sonra ilk kez Kate Middleton almış oldu.

        8

        Kate Middleton, 2011 yılındaki düğünü ile birlikte İngiliz halkının en sevdiği üyelerden biri oldu.

        9

        Gülümseyen ve halka iç içe görünen tavırları nedeniyle, Birleşik Krallık halkı kendisini Prenses Diana'ya benzetmiş ve samimi bulmuştu.

        10

        Son dönemde Kraliçe II. Elizabeth'in Prens William ile Kate'e daha fazla görev vermesi, ikilinin geleceğin kralı ve kraliçeliğine rollerine hazırlık olarak yorumlanmıştı.

        11

        Bu nedenle Kate Middleton'ın Galler Prensesi unvanının şaşırtıcı olmadığı ifade ediliyor.

        12

        Galler'de ise yeni prens ve prensesleri için farklı yorumlar yapılıyor.

        Kimileri ikilinin iyi bir tercih olacağını söylese de bazı gruplar seçilen kişilerin İskoçya'yı yeterince bildiği ve temsil edebileceğine inanmadıklarını dile getiriyor.