Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Prince'in mal varlığının bedeli belli oldu! - Güncel Haberler
        1

        'Purple Rain' şarkısıyla hafızalara kazınan dünyaca ünlü şarkıcı ve besteci Prince (57), 2016'da yaşamını yitirmişti.

        ABD'li yıldızın vefatının ardından, mirasçılarının hukuk mücadelesinde Prince'in mal varlığının bedeli belli oldu.

        2

        Ölmeden önce mirasını açıklamayan sanatçının potansiyel miraçılarının başlattığı hukuk mücadelesi sonucu, Prince’in mal varlığının toplam değeri 156 milyon dolar olarak belirlendi.

        ABD’de gelir hizmetleri alanında faaliyet gösteren Internal Revenue Service adlı devlet kurumu ile Comerica Bank & Trust adlı miras yönetimi kuruluşu, başlangıçta farklı rakamlar açıkladıkları sanatçının malvarlığı miktarında anlaşmaya vardı.

        3

        Devlet kurumu başlangıçta ABD'li şarkıcının mal varlığını 163,2 milyon dolar olarak kabul ederken, Comerica Bank & Trust ise değeri 82,3 milyon dolarda tutmuştu.

        4

        MİRASÇILARA DAĞITILABİLECEK

        ABC gazetesinin haberine göre; miras bedelinin tespit edilmesi, mal varlığının mirasçılara dağıtılması için gelecek ay harekete geçilebileceği anlamına geliyor.

        5

        ÖLÜM NEDENİ: UYUŞTURUCU ETKİLİ İLAÇ

        Prince, 21 Nisan 2016'da Minnesota'daki evinde ölü bulunmuştu.

        ABD'li sanatçının aşırı dozda uyuşturucu etkisi veren ilaçtan öldüğü tespit edilmişti. Minneapolis'teki özel malikanesinde ölü bulunan Prince'in, haşhaştan yapıldığı belirtilen ve uyuşturucu etkisi veren "opioid"den dolayı hayatını kaybettiği anlaşılmıştı.

        6

        Pop yıldızının yaşamını yitirmesinden altı gün önce özel uçağının Illinois'in Moline kentine acil iniş yaptığı ve müzisyenin 'doz aşımından' hastaneye kaldırıldığı ortaya çıkarken, hastane yetkilileri kendisinin grip olduğunu açıklamıştı.

        7

        100 MİLYONDAN FAZLA ALBÜM SATTI

        Müzik kariyeri boyunca 100 milyondan fazla albüm satan Prince, rock, R&B, soul ve hip-hop türlerinde kendine özgü bir tarz oluşturarak müzik dünyasına damgasını vurdu.

        8

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ