Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler REFAH PAYI GELDİ! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Emekli maaşı ve memur maaşlarına refah payı ek zam yapıldı! - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Emekli ve memur maaş zammı, gelen ek zamla birlikte yükseldi. Bilindiği üzere Aralık ayı enflasyon artışı sonucu ortaya çıkan 6 aylık enflasyon artışı doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15,4 oranında memur ve memur emeklilerine ise yüzde 16,5 oranında zam yapılmıştı.

        2

        Açıklanan zam oranları sonrasında heyecanla bekelenen ek zam ya da refah payıyla ilgili milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin yüzünü güldürecek açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

        3

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EK ZAM AÇIKLAMASI!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre memur ve emekli maaşlarına yüzde 25'e yükseltildi. Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 9,6 oranında, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 8.5 oranında ek zam yapılmış oldu.

        4

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

        Maaş artış oranı yüzde 16.48 olarak ortaya çıkmıştır. SSK ve Bağ-kur emeklilerinde bu oran 15.4 olarak çıkmıştır.

        Memur, memur emeklileri ve emeklilerin maaş artış oranının yüzde 25 olacağının müjdesini vermek istiyorum.

        Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak.

        5

        REFAH PAYI NE DEMEK?

        Refah Payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşlarının enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen miktardır. Yine çok kullanılan "Seyyanen" ise eşit bir biçimde anlamına gelmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ