Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Renault Fiat göz kırptı - Otomobil Haberleri

        Fransız otomobil üreticisi Renault'un Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, İtalyan otomobil üreticisi Fiat ile olası bir anlaşmanın şu anda masada olmadığını söyledi. Fransız yönetici, konununileriki bir zamanda yeniden değerlendirilme ihtimalini ise göz ardı etmedi.

        Senard France Inter radyosuna yaptığı açıklamada FCA ile bileşme konusunu "bugün masada değil" diye yorumlarken, Renault'un Fiat ile birleşmeyi yeniden değerlendirebileceği yönündeki spekülasyonlarla ilgili olarak kimsenin "asla asla dememesi gerektiğini"kaydetti.

        Önceki günlerde Thierry Bollore'yi CEO'luk görevinden alan Renault, Haziran ayında Fiat'la birleşme anlaşmasından vazgeçmişti.

        REKLAM

        GHOSN'UN TUTUKLANMASI İPLERİ GERDİ

        Renault-Nissan ittifakının eski CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un geçen yıl yolsuzluk suçlamaları ile tutuklanmasının ardından, Renault ve Nissan arasındaki ipler hiç olmadığı kadar gerilmişti.

        Fiat Chrysler'in Renault'a birleşme teklifinde bulunması ise, Japon marka ile Fransız üreticinin ilişkisini bitirme noktasına getirmişti.

        Ghosn'un ardından Nissan'ın yeni CEO'su olanHiroto Saikawa'nın da geçtiğimiz ay görevinden istifa etmesi ile, Renault-Nissan ittifakınıngeleceğini kurtarması umuduyla şirketin yeni CEO'su olarak üniversitede din bilimleri eğitimi alan ve Renault ile iyi ilişkiler içinde olan Makoto Uchida atanmıştı.

        Uchida'nın Nissan'ın yeni CEO'su olarak göreve başlamasının hemen ardından ise, Renault bir zamanlar Ghosn'un sağ kolu olan CEO'suThierryBollore'nin ani bir karar ile görevden alındığını açıklamıştı.

        REKLAM

        İki şirkette yapılan yönetim değişiklikleri, ittifakın yeni güçlendirilmesi olarak yorumlanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ