Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen'den Beşiktaş - Galatasaray maçı yorumu - Beşiktaş Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, TRT Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Beşiktaş - Galatasaray derbisini yorumladı

        2

        İlk 20 dakika Beşiktaş çok etkili oldu. Ondan sonra oyun dengelendi. Sonra da Galatasaray golü buldu. Korakor maç oldu. Kalitesi bence çok yüksek değildi ama yüksek tempolu bir maç oldu. Hakem oynatmaya çalıştı.

        3

        Galatasaray'ı maçtan önce puan durumu strese sokmuş olabilir. Çünkü kaybettiğinde 7 puana çıkacaktı. Beşiktaş da iç sahada maç kazanamıyordu bir süredir.

        4

        Beşiktaş, ideale yakın ilk 11'iyle oynadı. Beşiktaş için iki sürpriz isim vardı; Umut ve Necip. İkisi de maçın en iyi oyuncularındandı. Umut'un bu kadar tempolu oynamasını beklemiyordum.

        5

        Beşiktaş'ta Batshuayi, Ghezzal, Alex Teixeira şu an tam formlarında değil. Batshuayi'ye çok yük bindi, yorgunluk belli oluyor.

        6

        Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova deplasmanında attığı gol, derslik gol. Galatasaray, 1 puana hayır demezdi. Şampiyonluk yarışında derbi deplasmanlarında 1 puan kötü değildir diye düşünmüştür. Beşiktaş'ta ise Sergen Yalçın galibiyet dışındaki sonuçlara üzülürdü.

        7

        İki takım da oyuncu değişikliği yapmakta geç kaldı. İlk yarı inanılmaz tempoda oynadı. Yorgunluk oldu, değişikliklerde geç kalındı. Psikolojik şartların çok daha önemli olduğu bir müsabakaydı. Beşiktaş, 4-2-3-1 oynadı. Pjanic, Josef'in yanında oynadı. Daha önce klasını gördük ama ilk kez mücadelesini gördük, efor sarfetti.

        8

        Galatasaray, klasik 4-3-3, top rakipteyken 4-1-4-1'e döndü. Ben bugün Kerem'i beğendim daha çok gol attığı maçlar da vardı ama mesela bugün iyiydi. Kerem, 8 senedir Galatasaray'da oynuyormuş gibi rahat. Yeter ki şımarmasın. 3. Lig'den gelip, Galatasaray'da oynamak kolay değildir.

        9

        Diagne, Beşiktaş'ın işini gördü. Necip ve Vida'yı çok zorlamadı. Cicaldau papatya falı gibi bir var, bir yok. Savunma oyuncularını da beğendim Galatasaray'ın. Diagne'yi duran toplarda üstünlük sağlamak ve ileride top tutsun diye oynattı ama takımı eksik oynattı.

        10

        Halil Dervişoğlu, Beşiktaş savunmasını daha çok zorlardı. Sporting Lizbon'daki oyuncular gibi bir futbolcu.

        11

        Sporting Lizbon maçının ardından bu maç Konyaspor ile oynansaydı ve Beşiktaş kaybetseydi, ıslıklanırdı. Psikolojik açıdan çok önemli bir maçtı bu maç.

        12

        Kazanan haklıdır. Kaybeden için çok bir şey değildir ama çok önemli bir maçtı. Galatasaray için 1 puan fena olmazdı.

        13

        Ersin'i de mutlaka yabancı ekipler takip ediyorlardır. Sergen Yalçın'a da helal olsun, her babayiğidin harcı değildir geçen sezona Ersin ile başlamak. Ersin, sağ tarafı boş bıraktı biraz, zarf attı. Ortada durmadı. Ben Ersin'in sağ tarafına atlayacağını biliyordum.

        14

        'Ersin ile sezon mu biter?' dendi, Ersin şimdi Avrupa'nın radarında. Beşiktaşlılar Ersin'i kalede görünce rahat oluyorlar.

        15

        Penaltı pozisyonunda her iki takım oyuncuları da ihlal yaptı. Necip'in ayağı çizgideydi mesela. Top Ersin'den döndükten sonra tehlikeli bölgeye düşseydi penaltı tekrarlanırdı.

        16

        Fatih Terim, 'baskı yeriz, gençlerle çıkarız bu baskıdan' falan dedi maçtan önce, öyle düşünmüş. Ama gençler 25 dakika çıkamadı baskıdan.

        17

        Şenol Güneş eleştirildi Umut Meraş'ı aldı diye ama haklıymış, çok iyi maç oynadı. İlk golde çok iyi orta kesti. Hoca özel olarak hazırlamış.

        18

        Fatih Terim, Lokomotiv maçındaki golü bu maçta da hayal etmiştir. Ama bugün Beşiktaş'ın baskısından çıkamadılar. Teixeira, Pjanic falan da bastı.

        19
        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ