Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sabiha Gökçen'deki uçak kazasında yolcular savruldu, 3 yolcu sıkıştı
        SON DAKİKA

        Kaza sonrasında bölgeye arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, yolcuları sağ-salim kurtarmak ve tahliye etmek için yoğun bir çalışma yürüttü. Ekipler, çarpmanın etkisiyle sıkışan yolculara ulaşmak için yoğun bir çaba gösterdi. Bu arada İstanbul ile Ankara’daki yetkililer arasında da kesintisiz telefon trafiği kuruldu. Gelişmeler dakika dakika Ankara’ya aktarıldı.

        REKLAM

        PAS GEÇEN 2 UÇAK TERS İNİŞ İSTEDİ

        Habertürk, dün gece İstanbul’da kaza bölgesinde ve Ankara’da yaşananların ayrıntısına ulaştı. Buna göre Pegasus’a ait uçaktan önceki 2 uçak, meteorolojik koşullar (rüzgar ve yağmur) inişe uygun olmadığı için “pas” geçti. 2 uçak, “ters iniş” istedi. Gerekçe, rüzgarı karşılarına almak ve inişte sorun yaşamamak. Pegasus’a ait kaza yapan uçak, rüzgar yönünde indi; rüzgar ve yağmurun da eksiyle savrulmaya başladı.

        ÇARPTI VE BÖLÜNDÜ

        Uçak, piste sert iniş yaptı. Kaymaya başladı. Önce, meydanda bulunan elektronik bazı cihazlara çarptı. Kanat ve gövdede hasar oluştu.

        Uçak, durmadı ve kaymaya devam etti ve “çevre güvenlik duvarı”na çarptı. Çarpmanın etkisiyle uçak, 4 no'lu koltuğun bulunduğu noktadan parçalandı.

        YOLCULAR SIKIŞTI

        Bazı yolcular, uçaktan fırladı. Yolculardan 3’ü sıkıştı. Kurtarma ekipleri, kaza sonrasında bu yolculardan bazılarına cep telefonları üzerinden ulaşmayı başardı. Böylece, hayatta oldukları tespit edildi. Bu bilgi, Ankara’ya da iletildi. Bu yolculardan ikisi olay yerinde, 1’i hastanede hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ