Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Korku, "burun estetiği" kararını etkiliyor, Op. Dr. Bekir Sivri, burun estetiği, burun estetiği kararı,

        Sosyal medyanın hayatımızda bu kadar aktif olduğu günümüzde profil fotoğraflarında ya da aynaya baktığı zaman burnunu beğenmeyenlerin sıkça sordukları sorulardan biri olduğunu dile getiren Dr. Sivri, "Çoğu kişi aynaya baktığında "burnumun şekli şöyle olsa, daha güzel olurdum" diye düşünmüştür.

        'Burnumun içinde zaten nefes almamı engelleyen bi takım problemler var ameliyat olmuşken estetikte yaptırmalı mıyım?' 'Burnum yüzüme göre büyük duruyor mu?' 'Burun estetiği olursam yüz ifademi olumlu yönde değiştirir mi?' 'Kemerli burnum olduğu için özellikle yandan fotoğraf çektirmek istemiyorum. Bunun için estetik yaptırmalı mıyım?' 'Ben burnumdan çok rahatsızım ama arkadaşlarım, eşim yaptırma diyor. Çünkü çok zor bir ameliyatmış. Ne yapmalıyım? Sizce estetik ameliyat benim için gerekli mi?' gibi sorular, biz estetik cerrahların en çok karşılaştığı sorulardandır" dedi.

        Türkiye'de ve dünyada en çok yaptırılan estetik ameliyatın burun estetiği ameliyatı olduğunu belirten Op. Dr. Bekir Sivri ülkemizde eğri, kemerli, yüz ile uyumlu olmayan büyük ve düşük burunlarla sık olarak karşılaştıklarını kaydetti.

        Sivri, "Tabii ki bunlar özellikle de sosyal ortamlarda insan psikolojisini etkilemekte. Mesela kemerli burnu olan çoğu hastam bana muayene için geldiğinde özellikle profil fotoğrafı çektirmekten kaçındığını ifade etmekte. Bazı durumlarda mesela burun ucunun çok düşük yada burun kanatlarının basık, çökük olması gibi burun dış şekli hastanın nefes almasını engellediği durumlarda hastanın aklında yoksa bile biz hastaya sağlıklı nefes alabilmesi için burun dış şeklinin de düzeltilmesini yani estetik ameliyatı hastaya aklında yoksa da sağlığı için önermekteyiz. Ama bu hasta gurubu bize başvuran hastaların sadece yüzde 25'ini oluşturmakta.

        Hastanın sağlığını etkileyen bir problem olmadığı durumlarda hastanın burnunda kemer gibi şekil bozukluğu varsa ve hasta bundan rahatsız değilse, biz hekimlerin hastaya estetik ameliyat önermesi doğru değildir. Hastanın başkalarının önerilerine göre de hareket etmesi doğru değildir. Sonuçta kişi bu ameliyatı yaptıracaksa kendi için yaptırmalı ve estetik ameliyat kararını kendi vermelidir. Hasta gerçekten burnunun görünümden rahatsızlık duyuyorsa, aynaya baktığı zaman burnunu yüzüne göre uyumsuz buluyorsa bunu da düzeltmek istiyorsa ve ameliyattan beklentileri hastamızı mutlu edecekse o zaman hastamıza estetik ameliyat önermekteyiz" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ