Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Tatilde kilo almadan gelmek mümkün mü?

        Güneş AKSÜS / HT MAGAZİN

        GİDECEĞİNİZ yer aile yanıysa işiniz biraz zor. Çünkü kime gidiyorsanız size en güzel yemeklerini hazırlayacak. Bayramda biraz kaçamak yaparsınız ama sonrasında normale dönmek için elinizden geleni yapın. Ev yemekleri kilo korumada başarıyı artırır. Ev yemekleri deyince de aklınıza sadece sarma, dolma gelmesin. Zeytinyağlı sebzelerin her birinin tadına bakın derim. Bamya, fasulye, börülce, patlıcan, kabak ve semizotu en hafif ve bence en lezzetli sebzelerdir. Zeytinyağını çok abartmazsanız, sebzeler sizi hafifletir. Eğer tatil demek sizin için sürekli dışarıda yemek yemekse, kilo almadan gelmek için biraz daha çaba göstermeniz gerekecek.

        GİTTİĞİNİZ yer eğer otelse o zaman dayanılmaz açık büfe karşısında vereceğiniz savaşa hazır olun. ‘Ben yemem’ diyeni bile baştan çıkaracak büfeler oldukça zorluyor. Tüm gün yüzme dışında çok hareket edemiyorsanız , tatil sonunda kilo almış olacaksınız. Gideceğiniz otele şu soruları sorun: Otelin içinde spor salonu var mı? Büfede diyet ama lezzetli seçenekler var mı? Amacım tatilde kuru kuru haşlanmış tavuk yemeniz değil. O tavuğu şöyle güzel domates sosuyla ve üzerine biraz fesleğenle size sunabilirlerse buna diyet demezsiniz.

        BAVULA beslenme köşesi ya da elinizde bir beslenme çantası hazırlayın. Hatta içinde soğutucu kısmı çantalar bile var şimdi. Sokakta gezerken ara öğün bulamadığınızda yardıma koşacak. Böylelikle akşam yemeğine kadar kurt gibi acıkmış olmayacaksınız. Arada yediğiniz 3-4 yulaflı kraker size rahatlatacak. Ara öğün kilo almanıza engel olur! Unutmayın.

        TATİLİNİZİN süresi 3 günden fazlaysa, 3 günde 1 temiz yani sebze ağırlıklı bir gün geçirin. Çok yemek yiyeceğiniz bir tatilde değilseniz, 3 gün kaçamak yapın. Böylece kilo verme hızı devam eder.

        GECE dans edilir! Gündüz bisiklet binilir! Bu kuralı seveceğinize eminim. Kilo almamak için en güzel ilaç, hem de bedava ve onlarca faydası var. Sporu biraz tatile göre revize edelim. Sabah erkenden bisikletle keyif yapalım. Gün içinde zaten denize girersiniz. Akşam da dans etmeye ne dersiniz? Kesinlikle bu tatil size kilo aldırmayacak.

        Örnek temiz gün listesi

        SABAH:

        4 yemek kaşığı lor peyniri + 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla

        1-2 domates

        1 biber, maydanoz, taze naneyle hazırlanmış salata yanında 1 sade etimekle.

        ARADA:

        1 barak ayran veya süt (az yağlı)

        ÖĞLE:

        Yoğurtlu semizotu + ızgara kabak, patlıcan

        Çoban salatası (sirkeli)

        ARADA

        1 taze meyve (12-15 kiraz )

        AKŞAM:

        Közlenmiş patlıcan salatası, haşlanmış börülce

        Cacık

        GECE:

        1 bardak kefir veya probiyotik yoğurt

        Dikkat: Bu liste genel fikir vermek için hazırlanmıştır, içeriği kişinin yaşına, boyuna, cinsiyetine, kilosuna ve sağlık durumuna göre değişmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ