Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Meme kanserine karşı vücut direncini artırın

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere'nin Royal Free Hastanesi’nin tanınmış cerrahlarından Muhammed Keshtgar, 8 kadından birinde görülen meme kanserine yakalanma riskini düşürecek beslenme tekniklerini anlatan kitabını çıkarttı. “Meme Kanseri Yemek Kitabı” isimli kitap kansere karşı vücut direncini artıracak direktifleri içeriyor. İşte cerrah Keshtgar’ın kadınlara önerileri:

        GÜÇLENDİRMEK İÇİN

        Antioksidan bakımından zengin olan brokoli, kereviz, karalahana, ıspanak ve karnıbahar gibi bitkilerden ve ayrıca mevsimlik meyvelerden tüketilmesi gerekiyor. Bunlar ayrıca kalsiyum, demir ve B vitamini açısından zengin olup DNA’yı güçlü tutuyor.

        Günde kırmızı et tüketimini 90 gramın altında tutmak elzem teşkil ediyor. Özellikle menapoz sonrası kanser riskini çok artırıyor. Ayrıca kek, bisküvi, pasta işleri yasak. İşlenmiş et ürünleri sakatatlar ise doymuş yağ oranları nedeniyle ölümcül.

        Doktorlar kadınların günde 3 kadeh alkol kullanımının meme kanseri riskini yüzde 40 ile 50 artırdığı konusunda hemfikir. Ama hâlâ tam nedeni keşfedilebilmiş değil.

        SAVAŞAN 6 SÜPERSTAR

        SUSAM TOHUMLARI: Kaliteli doymamış yağ barındıran susam tohumları, omega-3, omega6 , lifler ve steroller açısından çok zengin olup östrojen seviyesini dengede tutarak tümör hücrelerinin yayılmasını engelliyor.

        SOYA FASULYESI: Vitamin, mineral, lif ve 9 temel aminoasit açısından zengin olan soya fasulyeleri kanser hücrelerinin büyümesini engelliyor.

        PANCAR KÖKÜ: Demiri kalsiyum, A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan pancar kökleri hem çiğ hem de pişirilerek yenebilir.

        ADAÇAYI: A, C, K ve B vitaminlerinin yanı sıra kansere karşı savaşan fitokimyasallar barındıran adaçayı, önemli mineraller de içererek bağışıklık sistemini güçlendirici, antimikrobiyal ve antiviral etki gösterir.

        DOMATES: Likopen bakımından güçlü. Kanser hücrelerini büyümeden yok eder.

        BALIKLAR: Somon balığı, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, omega-3, kalsiyum ve D vitamini sayesinde kan basıncını düşürür. Haftada en az 2 kez yenmelidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ