Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı çalışan sağlıklı şirket

        Güneş AKSÜS / GAZETE HABERTÜRK

        Bir işyerinde çalışanların sağlıklı olması iş kaybının olmaması ve performansın yüksek olması anlamına geliyor. Tüm şirketlerin beslenme danışmanıyla çalışması bu açıdan büyük önem taşıyor. Bakın kurumsal danışmanlık almak neleri değiştiriyor.

        Patron için önemli olan şey nedir? İyi iş çıkarmak, para kazanmak, süreklilik sağlamak, daha da büyümek veya gelişmek… Bunlar uzar gider ama bunlardan biri için bile gerekli tek şey vardır. Sağlık! Patronun da, yanında çalışan ekibin de sağlıklı olması. İşyerinde çalışanların sağlıklı olması, az hastalanması veya hastalanmaması, iş kaybının olmaması, performansın yüksek olması, daha az zamanda daha çok ve kaliteli iş çıkarabilmek demektir. İşte tam burada kurumsal danışmanlıklar giriyor. Artık şirketler büyürken sadece para değil, sağlıklarını da kazanıyorlar. Ee o zaman bunu kim istemez ki? Hem iyi bir iş yerinde çalışmak hem de sağlıklı olmak, hastalanmamak ve sizin sağlığınızı önemseyen bir müdürle, patronla çalışmak. Bence tüm gününü işyerinde geçiren bir işçi için en önemli şey bu! İster 5 kişilik bir işyeri, isterse 5 bin kişilik bir fabrika... Buna herkesin ihtiyacı var. Patron da çalışan da ‘iyi’ hissetmek ister. Çalışan kendini iyi hissederse ve işyerinin onun sağlığını ve huzurunu önemsediğini görürse daha çok motive olur ve daha iyi iş çıkarır.

        BESLENME DANIŞMANIYLA ÇALIŞILMALI

        Kurumsal şirketlerle çalışırken, ben bir diyetisyen olarak, ilk önce o şirketin mutfağına bakarım. Eğer içeride yemek hazırlanıyorsa, hangi yemekler pişiyor? Kim pişiriyor? Ortam ne kadar hijyenik ve yemekler hangi yöntemlerle pişiriliyor? Bu çok ayrıntılı bir iş. İkinci önemli şey de çalışanların sağlık durumları hakkında veri toplama. Çalışanlarda bir hastalığı olan var mı? Kilo problemi olan var mı? Bu kişilerin daha iyi olması için ne yapılabilir? Ne yazık ki işyerindeki mönülerde gördüğümüz sıkıntı düşük maliyetli çıkan, sağlıksız yemekler. İşçiye, çalışana; unlu bir çorba, patates yemeği ve yanında pilav-makarna çıkardığınız günlerde o çalışandan bir performans beklemeyin. Maliyeti artırmadan da sağlıklı beslenmenin yolları elbette var. Tüm şirketlerin beslenme danışmanıyla çalışmasını tavsiye ediyorum. İyi ürün çıkarmak için nasıl kaliteli mal tercih ediyorsanız, performansı artırmak için sağlıklı olmak bunun için de iyi beslenmek çok önemlidir. Peki kurumsal danışmanlık almak neyi değiştirir?

        * Çalışan performansı artar.

        * Dikkat dağınıklığı azalır.

        * Unutkanlık azalır.

        * İlaç kullanımı, hastane masrafları azalır.

        * Kısa sürede daha kaliteli veya fazla üretim olur.

        * Hastalık ve buna bağlı izin azalır.

        * Fazla mesai azalır.

        * Çalışan işyerinde de evde de kendini daha verimli ve iyi hisseder.

        * Yöneticiler için çok önemli olan karar almak kolaylaşır.

        * Stres, kavga, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı azalır.

        * Doğru karar verilebilir.

        * Hastalık nedeniyle performans düşüklüğü olmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ