Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Çocuk Hastalıkları Çocuklar hakkında doğru bilinen yanlışlar açıklandı!

        Show TV ekranlarında her sabah canlı olarak yayınlanan “Zahide Yetiş’le” seyircisi ile buluşmaya devam ediyor. Programın bugün yayınlanan bölümünün konuğu ise Çocuk doktoru Gökhan Mamur ve Süper Dadı Pedagog Gözde Erdoğan oldu.

        “Zahide Yetiş’le”de bugün; özellikle çocuklardaki hastalıklar ve çocukların gelişimi ile ilgili önemli bilgilerin verildiği programda herkes tarafından doğru bilinen yanlışlar masaya yatırıldı.

        ÇOCUKLAR NEDEN ÇOK SIK HASTALANIYOR?

        Program konuklarından Çocuk Doktoru Gökhan Mamur, çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışları canlı yayında açıkladı. Çocukların çok sık hastalandığını ve sürekli dış ortamdan gelen yeni mikroplara maruz kaldığını belirten Gökhan Mamur, çocukların bu sebeple sık hastalandığını belirtti. Anne ve babaların çocuklarının bir türlü iyileşmediğini sandığını belirten Gökhan Mamur, aslında çocukların her seferinde farklı mikroplardan hastalanıyor olabileceğine değindi.

        DOKTORA GİTMEK İÇİN 3 ANA NEDEN!

        3 durum karşısında hemen doktora başvurulması gerektiğini belirten Gökhan Mamur, bu durumları şöyle sıraladı; “ 72 saati geçen ateşlenmeler, Hırıltılı şekilde soluk alma ve 10 gündür geçmeyen öksürük”. Bu durumlarda hemen doktora başvurmak gerektiğini söyleyen Gökhan Mamur, ailelerin panik olmaması gerektiğini de vurguladı.

        ÇOCUĞUNUZUN ATEŞLENMESİNDEN KORKMAYIN!

        Çocukların ateşlenmesinin de sanıldığı kadar korkutucu bir durum olmadığını söyleyen Gökhan Mamur; “Çocuğunuzun ateşi çıkınca hemen doktora gitmeyin. Eğer çocuk neşeliyse ve mutluysa sakin olun. Onu izlemeye alın. Uzun süre devam ederse doktora gidin. Hemen ateş düşürücü de vermeyin. Bu hastalığın süresini uzatır” dedi. Ateş çıkmasının mikropları öldüreceğini de söyleyen Gökhan Mamur, bu durumun bağışıklığı da güçlendireceğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ