Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık uğur acar ölüm izi tam yüz nakli ahmet kaya

        Soner ÖZCAN / AHT

        Türkiye’de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar, donör Ahmet Kaya’ya tren çarpması sonucu oluşan yarayı da yüzünde taşıyor. Uğur Acar’a, dün düzenlenen basın toplantısında Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe tablet bilgisayar hediye edip, iş teklifi yaptı. Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da Acar’ın 10 gün sonra taburcu edileceğini müjdeledi. Özkan, ayrıca naklin ardından bir ayı geride bırakan Uğur Acar’ın şimdiki yüzünün bir örtü olduğunu, asıl yüz şeklinin bir yıl sonra oluşacağını söyledi.

        YÜZÜNDEKİ YARA İZİ

        Dün ikinci kez basının karşısına çıkarılan Uğur Acar’a, toplantıdan önce hastane berberi tarafından saç ve sakal tıraşı yapıldı. Toplantı sırasında Acar’ın dudağındaki ve yüzündeki yara dikkat çekti. Dudağındaki yaranın ameliyattan sonra olduğu, sağ yanağındaki yaranın ise donör Ahmet Kaya’nın geçirdiği tren kazasından kaldığı belirtildi. Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Acar’ın yüzündeki izlerin Ahmet Kaya’nın tren kazası sonrası yüzünde oluşan travmadan kaynaklandığını kaydederek, “Yüzündeki izler tren kazasına bağlı travmalar ama bu izler de geçecek. İlaçlar nedeniyle normal bir insanda kısa sürede geçen yara izleri Uğur’da daha uzun sürede geçer’’ dedi. Prof. Dr. Ömer Özkan ise birinci ayını dolduran hastanın ilk defa bu kadar net olarak basının karşısına çıktığını söyledi.

        10 GÜN SONRA TABURCU OLACAK

        Daha önceden Uğur’un tamamen tıbbi nedenlerle basının karşısına çıkarılmadığını belirten Özkan, “Uğur, beklediğimizden daha önce iyileşti. 10 gün sonra topluma karışabilir. Bugüne kadar gelen sürede herhangi bir sıkıntı olmadı. Sadece tıbbi nedenlerle 10 gün daha burada kalacak. 10 gün sonra böbrek nakli hastası gibi topluma karışacak. Bugünleri hep birlikte yaşadığımız için gururluyuz. Gururu verici bir gün daha yaşıyoruz” diye konuştu.

        İLK KEZ HASTANEDEN ÇIKTI

        Ameliyattan sonra ilk kez hastane dışına çıkarılan Uğur Acar da yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Nakilden önceki hayatım özellikle de okul yıllarım, çok sıkıntılı geçti. Kendi imkânlarımla yüzümün iyileşmesi için uğraştım. Ankara’ya gittim, sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Ömer Özkan hocam ile konuştum. Ardından yüz nakli olacağım haberini aldım. Operasyonun üzerinden bir ay geçti. Kendimi çok iyi hissediyorum. Buradan verici aileye de teşekkür ediyorum.” Yeni yüzünü çok beğendiğini dile getiren Acar, “Taburcu olduktan sonra tedavim devam edecek. Bir sene sonra daha düzgün bir insan olarak karşınıza çıkacağım. Zorlanıyorum ama bundan daha iyi olacağıma eminim” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ