Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Şahmaran ve Twilight'ın inanılmaz benzerlikleri! Şahmaran, Alacakaranlık'tan mı esinlenildi?
        1

        Şahmaran ve Twilight (Alacakaranlık) filminin benzerliklerini sizin için derledik. Ancak yazacağımız bilgiler spoiler içerebilir.

        1. MARAN'IN ŞAHSU'YU KURTARMASI

        Dizinin ilk bölümünden Maran karakterinin Şahsu'yu çıkan yangından yürüyerek kurtarması, Twilight'da Edward'ın Bella'ya çarpmak üzere olan arabayı eliyle iterek durdurması sahnesine benzetildi. Maran, Şahsu'yu kurtardıktan sonra Edward gibi gizli güçlerini saklamak istedi.

        2

        2. MARAN'IN AİLESİ

        Twilight (Alacakaranlık) filminde Edward'ın ailesi oldukça zengin ve köklüydü. Şahmaran dizisine baktığımızda Maran'ın ailesinin yine zengin ve üstelik ilginç bir evleri olduğunu görüyoruz.

        3

        3. MARAN'IN KIZ KARDEŞİ

        Twilight serisinde Bella'ya en yakın davranan kişi Edward'ın kız kardeşi Alice'di. Şahmaran dizisinde Şahsu karakterine yine en yakın davranan kişi Alice gibi Maran'ın kız kardeşi oluyor.

        4

        4. DOKTOR BABA

        Maran'ın babası, Edward'ın babası gibi doktor.

        5

        5. CİHAN VE JACOB

        Şahmaran dizisinde Şahsu'ya aşık olan ikinci karakter Cihan. Maran'a göre daha genç, asabi ve motorsiklet kullanıyor. Cihan karakteri, Twilight'daki Jacob'a karşılık geliyor.

        6

        6. ŞAHSU VE BELLA

        Twilight'da olan Bella karakteri özel güçlere sahip olan insanların olduğu bir kasabaya taşınıyor ve babasıyla yaşıyor. Şahsu karakteri ise özel güçleri bulunan insanların kasabasına taşınıyor ve dedesiyle yaşıyor.

        7

        7. MARLARIN ÖZEL GÜÇLERİ

        Marların özel güçleri aktifleştiğinde gözleri kehribar rengine dönüşüyor, aynı zamanda Alacakaranlık karakterlerinin de gözlerinin rengi kehribar ve siyah rengine dönebiliyor.

        8

        8. ORMAN SAHNESİ

        Şahsu bir sahnede hiçbir şey demeden Maran'a bakarak ormana doğru yürüyor ve Maran peşinden gidiyor. Aynı sahne Alacaranlık'ta da işleniyor.

        9

        10. ŞAHSU'NUN ÖZEL GÜCÜ

        Dizide Şahsu'nun özel gücü kalkan oluyor. Bella'nın özel gücü Alacakaranlık filminde yine kalkandı.

        10

        11. MARAN VE CİHAN'IN ŞAHSU'YU KORUMASI

        Maran deri değiştirirken bir süre Şahsu ile görüşmüyor. Bu sürede Şahsu'yu Cihan koruyor. Edward, Bella'yı terk ettiğinde bir süre koruma görevini Jacob üstlenmişti.

        11

        12. ORMANDA UÇARAK KOŞMA

        Twilight izleyenler Bella ve Edward'ın ormanda uçarak koştuğu sahneyi hatırlar. Aynı sahne Şahmaran dizisinde de işleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ