Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Saldırı sonrası Saudi Aramco'nun halka arzı ertelenebilir- haberler - Borsa Haberleri

        Suudi Arabistan yetkilileri, uzun bir süredir beklenen Saudi Aramco halka arzını (Initial Public Offering-IPO) ertelemeyi değerlendiriyor.

        The Wall Street Journal´ın konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, Cumartesi günü Saudi Aramco´nun petrol tesislerine düzenlenen ve petrol üretiminin yüzde 50´sinin kesilmesine sebep olan saldırı sonrası, Suudi yetkililerin Aramco tesislerindeki zararın ne derecede olduğunu ve bunu düzeltmenin ne kadar süreceğini bilmek istediği belirtildi. Yetkililerin söz konusu zararın karşılanmasının ardından tam üretime geçmeyi ve sonrasında halka açılmayı hedeflediği vurgulanırken, bazı tamirlerin bir aya yakın sürebileceği ve söz konusu kararın Suudi yetkililerinin tahmininden fazla olduğu öne sürüldü.

        REKLAM

        Aramco´nun Suudi Menkul Kıymetler Borsası´nda Kasım ayındahalkı arzını duyurması ve 2020 yılında da uluslararası listelenmeye açılması bekleniyordu. Daha önce 2 trilyon dolar değer biçilen şirket, söz konusu halka arz için JP Morgan Chase ve Goldman Sachs ile işbirliği yaptığını duyurmuştu. Halka arzla firmanın yüzde 5'inin satılması ve 100 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ