Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi’nde İstanbul finalinin adı: Inter - Manchester City - Futbol Haberleri

        INTER İKİNCİ, MANCHESTER CİTY İLK DEVLER LİGİ ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR

        Inter ve Manchester City, kulüp tarihinde ikinci kez Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi. İtalyan ekibi, 13 yıl aranın ardından finale çıkarken, İngiliz temsilcisi ise 2 sene aradan sonra tekrar final bileti aldı. Daha önce 2009-2010 sezonunda final oynayan Inter, Santiago Bernabeu Stadı’ndaki maçta Alman ekibi Bayern Münih’i 2-0 mağlup ederek ilk Devler Ligi zaferine ulaşmıştı. Manchester City ise 2020-21 sezonunda ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi finalinde Dragao Stadı’nda oynanan karşılaşmada Chelsea’ye 1-0 kaybetmişti.

        REKLAM

        ATATÜRK OLİMPİYAT STADI İKİNCİ KEZ FİNALE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

        MANCHESTER CİTY, BU SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE HİÇ YEİNLMEDİ

        INTER, ZORLU RAKİPLERİ ELEDİ

        MANCHESTER CİTY'DE HAALAND 12 GOLLE DİKKAT ÇEKİYOR

        Bu sezon Şampiyonalar Ligi’nde 12 maçta 31 gol atıp, sadece 5 gol yiyen Manchester City, 38 gol kaydeden Benfica’nın ardından en skorer ikinci takım oldu. Mavilerin golcü futbolcusu Haaland ise bulduğu 12 golle gol krallığında zirvede, De Bruyne de 6 asistle asist krallığında en üstte yer aldı. Inter ise bu sezon Devler Ligi’nde çıktığı 12 karşılaşmada 19 gol attı, 10 gol yedi. Mavi-siyahlılarda Edin Dzeko 4 gol kaydederken, Federico Dimarco da 5 asist yaptı.

        HAKAN ÇALHANOĞLU, ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE FORMA GİYECEK 5. TÜRK FUTBOLCU OLACAK

        Inter forması giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu; Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Nuri Şahin ve Arda Turan'ın ardından takımlarıyla Şampiyonlar Ligi finaline çıkan 5. milli futbolcu oldu. Bu güne kadar Devler Ligi’nde zafere ulaşabilen Türk futbolcu bulunmazken, Hakan Çalhanoğlu, 10 Haziran’da yapılacak finalde Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk olmak için mücadele edecek. Manchester City’de oynayan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan da ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak için sahaya çıkacak. Daha önce 2020-2021 sezonunda oynanan finalde 90 dakika sahada kalan İlkay, Chelsea’nin mücadeleyi 1-0 kazanmasıyla mutlu sona ulaşamamıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ