Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Serdar Ortaç koronavirüse yakalandı! İşte Serdar Ortaç'ın son durumu - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yaklaşık iki yıldır hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs, televizyon ve sanat dünyasının ünlü isimlerinden de pek çok kişiye bulaştı. Son olarak Serdar Ortaç'ın testi pozitif çıktı. Koronavirüse karşı geçtiğimiz aylarda aşı olan ünlü şarkıcının genel sağlık durumunun iyi olduğu ve evinde karantinaya girdiği öğrenildi.

        "ŞİFA OLSUN, BİSMİLLAH"

        Ortaç, aşı olduğu anlarda, "Geldik devlet hastanemize aşımızı olacağız... Birinci doz. Herkesin olması gerekiyor, şifa olsun, bismillah" demişti. MS hastası olan sanatçı kronik rahatsızlığı nedeniyle öncelikli grupta bulunuyordu.

        MS NEDİR?

        MS (Multiple Skleroz) beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi ile organların bilgi iletişimini sağlayan omuriliğin miyelin tabakası üzerindeki fiziksel tahribatın bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Kılıfın hasar gördüğü yerlerde sertleşmiş dokular (skleroz) yer almaktadır. Bu sertleşmiş alana da plak denir. Bu plaklar, sinir sistemi içinde pek çok yerde oluşabilir ve sinirler boyunca mesajların iletilmesini engelleyebilir. Hastaların yaklaşık 2/3'ünde ilk belirtiler, 20-40 yaşlar arasında ortaya çıkar ancak 10 yaş gibi erken başlangıçlı hastalar ve 40 yaşından sonra başlayan vakalar da vardır. Kadın-erkek dağılımı açısından kadınlarda 2/3 kat daha sıktır.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ