Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın altın jenerasyonu! Sergen Yalçın'ın gözü onlarda! - Beşiktaş Haberleri
        1

        Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada kulüpler ekonomik açıdan kötü etkilenirken UEFA ile organik bağı bulunan CIES'in araştırmasına göre futbol ekonomisi yüzde 40 oranında daralacak. Gelirlerin düştüğü bu ortamda kulüplerin birçoğu da çıkış yolunu altyapılarında bulacak. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi geçen günlerde yaptığı açıklamada altyapıyı işaret etmiş ve Sergen Yalçın'ın da genç oyunculara oynanması durumunda ligin kalan haftalarında şans vermeyi düşündüğünü belirtmişti.

        2

        Daha önce altyapıdan yakaladığı jenerasyonlarla çeşitli başarılar yakalayan Beşiktaş özüne dönmeyi planlarken sizler için siyah-beyazlı kulübün altyapısında en çok dikkat çeken oyuncuları derledik.

        3

        ERSİN DESTANOĞLU

        YAŞ: 19

        MEVKİ: Kaleci

        2013 yılında Bayrampaşaspor'dan Beşiktaş altyapısına geçiş yapan ve 2017'de profesyonel olan Ersin Destanoğlu, bu sezon U19 Ligi'nde gösterdiği performansla formaya en yakın adaylardan biri. Utku Yuvakuran'ın yıllardır beklenen çıkışı yapamaması ve Loris Karius'un durumundaki belirsizlik, Utku'nun önünü açtı. 19 yaşındaki file bekçisi Milli Takım'da çeşitli yaş gruplarında da görev yaptı.

        4

        ERDOĞAN KAYA

        YAŞ: 19

        MEVKİ: Stoper

        2016 yılında Antalya'dan Beşiktaş altyapısına transfer olan ve 2018'de profesyonelliğe adım atan Erdoğan Kaya, bu sezon A Takımda şans bulan potansiyel yıldızlardan biri. U19 Ligi'nde 13 maçta 3 gol atarak savunma yönü kadar skorerliğini de konuşturan genç futbolcu, Milli Takım'da 2017'den bu yana görev buluyor. Türkiye Kupası'nda iki maçta 90'ar dakika forma giyen ve bir gol atan Erdoğan, Avrupa Ligi'nde de bir maçta oynamıştı.

        5

        RIDVAN YILMAZ

        YAŞ: 18

        MEVKİ: Sol bek

        2013 yılında Beşiktaş altyapısına geçen ve 2018 yılında profesyonel sözleşmeye imza atan Rıdvan, Milli Takım formasını da çeşitli kategorilerde terletti. Bu sezon Türkiye Kupası ve Süper Lig'de birer maçta forma giyen genç futbolcu, U19 Ligi'nde ise 17 maçta 3 golle dikkat çekti.

        6

        KEREM KALAFAT

        YAŞ: 19

        MEVKİ: Sağ bek

        2013 yılından bu yana Beşiktaş altyapısında bulunan ve 2018 yılında profesyonek sözleşmeye imza atan Kerem Kalafat, Beşiktaşlı taraftarların yıllardır beklediği genç yeteneklerden biri. Bu sezon Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda birer kez forma terleten Kerem, Milli Takım'da da çeşitli yaş gruplarında boy gösteren Beşiktaşlı oyunculardan biri.

        7

        ATAMER BİLGİN

        YAŞ: 19

        MEVKİ: Orta saha / stoper

        2015 yılında Çanakkale ekiplerinden Hastanebayırı Gençlik ve Spor Kulübü'nden Beşiktaş'a transfer olan Atamer Bilgin, bu sezon siyah-beyazlıların U19 Takımının değişilmezlerinden biri oldu. Şubat 2020'de profesyonelliğe adım atan genç futbolcu, orta sahada görev yapıyor.

        8

        KARTAL KAYRA YILMAZ

        YAŞ: 19

        MEVKİ: Orta saha

        2012 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'dan Beşiktaş altyapısına transfer olan ve 2018'de profesyonelliğe adım atan Kartal Kayra Yılmaz, son dönemde en çok heyecan veren yeteneklerden biri olarak kabul ediliyor. Abdullah Avcı döneminde Braga deplasmanında da A Takımla birlikte top koşturan ve sonrasında birçok Avrupa ekibinin takibine giren Kartal Kayra, Sergen Yalçın'ın gözbebekleri arasında.

        9

        ERDEM SEÇGİN

        YAŞ: 20

        MEVKİ: Orta saha

        2015 yılında Beşiktaş altyapısına katılan Erdem Seçgin, orta sahada ofansif rollerde görev yapıyor. Devre arası transfer döneminde Ümraniyespor'a kiralanan genç futbolcu U19 Ligi'nde 6 maçta 5 golle yıldızlaşırken Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda toplamda 5 maçta forma şansı buldu. Ümraniyespor'da da 5 maçta görev yapan Erdem, 18 yaş altı grubundan bu yana Milli Takım formasını da terletiyor.

        10

        EMRE YILDIZ

        YAŞ: 18

        MEVKİ: Orta saha

        Beşiktaş altyapısında oynarken Beylerbeyi'ne transfer olan ve 2018 yılında siyah-beyazı kulübe geri dönen Emre Yıldız, Şubat 2020'de profesyonelliğe adım attı. Orta sahada görev yapan genç futbolcu, Beşiktaş'ın U19 Ligi'nde değişilmezlerinden biri oldu. Siyah-beyazlı taraftarların çok şey beklediği isimlerden biri olan Emre, A Takıma da göz kırpıyor.

        11

        ALMOS KAAN KALAFAT

        YAŞ: 18

        MEVKİ: Sol kanat

        2013'ten bu yana Beşiktaş altyapısında top koşturan Almos Kaan Kalafat, 2019'da profesyonelliğe adım attı. Beşiktaş'la 2022'ye kadar sözleşemsi bulunan genç futbolcu, Bakırköy doğumlu olmasına rağmen Macaristan Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında da top koşturdu. Bu sezon U19 Ligi'nde dikkatleri üzerine çeken yıldız adayı 23 maçta 12 gollük performansıyla Sergen Yalçın'a adeta mesaj verdi!

        12

        AJDIN HASIC

        YAŞ: 18

        MEVKİ: Orta saha

        Transferi uzun süre yılan hikayesine dönen ancak 18 yaşını geçtikten sonra profesyonel sözleşmeye imza atan Ajdin Hasic, Dinamo Zagreb altyapısında top koştururken Hırvatistan'da büyük şeyler beklenen oyunculardan biriydi. Devre arasında Ümraniyespor'a kiralanan Hasic, Bosna Hersek Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında da birçok kez forma giydi.

        13

        OĞUZHAN AKGÜN

        YAŞ: 18

        Mevki: Forvet

        2013 yılından bu yana Beşiktaş altyapısında bulunan ve geleceği en parlak oyuncular arasında gösterilen Oğuzhan, 2018 yılında profesyonelliğe adım attı. Beşiktaş'la U19 Ligi'nde 6 maçta 7 gol atan Oğuzhan, devre arasında İstanbulspor'a kiralandı. Genç futbolcu İstanbulspor'da 6 lig maçında forma giyerken 2015 yılından bu yana da Milli Takım'ın formasını birçok kez terletti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ