Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konuttan saat 12.20'de Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

        Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak da eşlik etti.

        Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öncelikle İstanbul gibi bir şehrimizin büyükşehir belediye başkanlığı seçimi bu şekildeyapılmamalıydı. Ne yazık ki 31 Mart'tan sonra mevcut gelişmeler böyle bir seçimin yapılmasını YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbulumuzda bu seçimi gerçekleştiriyoruz. Temennim odur ki İstanbulumuzun geleceğine tecrübe ve dinamizmiyle, Ankara, İstanbul bütünleşmesiylebir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir. Hayırlı olsun" dedi.

        REKLAM

        "SONUÇLARI İSTANBUL'DA TAKİP EDECEĞİM"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi hepimiz çok gayret ettik, İstanbul dışında olanlarıburaya taşıma için tabi buradan geriye götürme noktasında bir çalışma yapıldı. İstanbul'da olanlar da bu işin önemini çok iyi biliyorlar. Herhalde katılımın çok yüksek olması gerekiyor. Sonuçları İstanbul'da takip edeceğim" şeklinde konuştu.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VAHDETTİN KÖŞKÜ'NE GEÇTİ

        AA'nın haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimininde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Vahdettin Köşkü'ne geçti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulunda oy kullandıktan sonra Kısıklı'daki konutuna geçti.

        Erdoğan, 17.00 itibarıyla oy verme işleminin sona ermesiyle Kısıklı'daki konutundan çıktı. Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ne geçen Erdoğan'ın gelişmeleri buradan takip edeceği bildirildi.

        Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'da eşlik ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ