Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika haberi: Ali Koç ve yönetimi ibra edildi - Fenerbahçe FB Haberleri - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübünde, başkan Ali Koç ve yönetimi, ibra edildi.

        Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübünün 2021 yılı olağan olağan mali genel kurul toplantısındaki konuşmaların ardından 2021 yılı yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporunun ibrasına geçildi. Toplantıya katılan üyeler, Koç ve yönetim kurulunu oy birliğiyle ibra etti.

        Mali Genel Kurula; başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ve üyeler katıldı.

        Fenerbahçe Kulübünün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen 2021 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuşan Koç, çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

        JORGE JESUS SÖZLERİ

        Taraftarların bir nebze durum değerlendirmesi yapmakta geçmişe nazaran zayıf olduğunu ifade eden Koç, şunları söyledi:

        "Hangi yolda tercih yapsak bizim için kazan kazan olmayacak biliyoruz. Taraftarlarımız bir nebze durum değerlendirmesi yapmakta geçmişe nazaran zayıf. İki maç kötü giderse iyi işleyen sistem vardı olacak. İsmail hoca olsa 'A plus hoca sözünüz vardı' olacak. 2 senedir ilk sezon sonundan itibaren gönlümün bir yerinde bu hocayı getirme hayalimiz vardı. İmkanlarımız çerçevesinde gücümüz yettiğinin en iyisini getirdiğimizi düşünüyorum. Ağzınızla kuş tutsanız ne kadar iş yaparsanız yapın diğer branşlarda ne kazanırsanız kazanın o top, 3 çizginin arasından geçmezse hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor. Atabileceğimiz en büyük kurşunu attık bana göre. İnşallah beklentilerimiz gerçekleşir ve biz şampiyon oluruz."

        "ARTIK KENETLENME ZAMANI"

        Fenerbahçe'nin şanssız gidişatını kırması durumunda kupaların üst üste geleceğine inandığını vurgulayan Koç, "Benim pes etmem için hem içerden hem dışardan çok uğraşıldı. İçerdekilere rica ediyorum müsaade edin tek vücut olalım, aynı hedefe odaklanalım. Dışardakilere bir şey diyemem. Benim kolay kolay pes etmeyeceğimi anlamışınızdır. Benimle olan derdinizden dolayı camiamızın, kulübümüzün, sporcularımızın etrafında yarattığınız soru işaretleri en çok Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Artık kenetlenme, Fenerbahçe'ye destek olma vakti." ifadelerini kullandı.

        "O RÜYA GERÇEK OLMAK ÜZERE"

        Türkiye'nin 100. yılında Fenerbahçe'nin kenetlenmesi gerektiğini belirten Koç, şöyle devam etti:

        "Jorge Jesus tesislerimizden çok etkilendi ama baktığınız zaman altyapı takımlarımızla ilgili diğer operasyonlarımız dar imkanlarla faaliyetlerini sürdürüyor. En büyük hayalim buraya örnek olacak bir futbol akademisi bırakarak tüm futbol faaliyetlerimizi aynı yerde göstereceğimiz bir tesis hatta sportif anlamda bir eser oluşturmak. O rüya gerçekleşmek üzere. İlk hedef futbolu buraya taşımak ikinci hedef kademe kademe Derağzı'ndaki operasyonları yeniden inşa etmek. Orayı tam bir kampüs haline getirmek. Burası 30 yıl süreyle kulübümüze tahsili gerçekleşti. Devletimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm birimlerine Bakanlarımız Murat Kurum ve Hulusi Akar'a bu rüyanın gerçekleşmesi için gereken araziyi tahsil ettikleri için teşekkür ediyorum. Bizim akademimiz diğer tüm kulüplere örnek olacak."

        Koç, Maltepe ilçe sınırında Samandıra'ya 600 metre mesafedeki tesisin 29 Ekim 2023'e kadar tamamlanmasının planlandığı bildirdi.

        TFF SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÇARPISI SÖZLER

        Fenerbahçe'nin şike kumpasından aklandığını ve tazminatlar için gereken süreçleri işleteceklerini kaydeden Koç, TFF Başkan adaylığına ilişkin ise şunları kaydetti:

        "İki adaydan bahsediliyordu bir aday çıktı. Herhalde tarihin en kötü, en tutarsız, en garip ve verdiği kararlarla futbolun menfaatine en uzak, kullanılmaya en elverişli bir federasyonla buraya kadar geldik. 3 senedir istediğimiz B takımlar ligi de belli değil. Yeni bir seçim oluyor, bu seçim dönüm noktasıdır. Türk futbolunun en önemli noktalarındandır. O kadar çok sorunumuz yığınla problemimiz var ki bu gidişat gidişat değil. Beterin beteri var konumuna gelmekten korkuyorum. Tüm kulüplere sesleniyorum futbolla alakası olmayan, iş dünyasının bir mensubunun futbol dünyasıyla alakalı insanlara danışmadan veya bir ikisine danışarak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir isim götürülerek 'bu kişi TFF başkanı olursa iyi olur' denmesini ve gidişatın 'Beyefendi istiyor' lafları altında geliştirilerek bizlere sunulması Fenerbahçe olarak kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Ne tesadüftür ki aynı kişi bir evvelki TFF yönetiminin oluşumunda da yer alan kişidir. Bundan sonra TFF Başkanı olacak kişinin yumuşak karınlarının olmaması gerektiğini paylaşmıştım. Devletimiz kamuya personel alırken o kadar ince detaylı sorgulamalar yapıyor ki bir daha söz konusu terör örgütüne mensup kimsenin devlet personeli olmaması için müthiş bir filtreden geçiriyor. İkinci el bir telefon alan kişinin telefonunda yakından uzaktan ilgisi olmamasına rağmen Baylock çıktığı için kişinin sıkıntılar yaşadığını bildiğimiz pek çok örnek var. TFF'nin bana göre aynı hassasiyet aynı incelikle yönetim kurulundan personeline kadar aynı anlayışla belirlenmeli. Fenerbahçe olarak biz bunu gündeme getirmek zorundayız. Çünkü Fenerbahçe bu örgütün saldırısına uğradı. 10 yıl sonra bunu konuşuyoruz hala."

        Ali Koç, Türk futbolu içerisinde hala FETÖ mensuplarının olduğunu iddia etti. 2011'den sonra Fenerbahçe'nin hem itibar hem de başarı olarak gerilediğini hatırlatan Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

        "SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA SESLENİYORUM LÜTFEN BU HATADAN DÖNELİM"

        "Türk futbolunun içinde bu örgütün unsurları hala devam etmektedir. Şu an bir kişi resmi adaydır. Benim sevdiğim saydığım dost olarak bildiğim biridir. Fenerbahçe'nin hem bu konudaki hassasiyetini, hem federasyonunun Türk futbolu Trabzonlulaştırma rahatsızlığını duyduğumuzu biliyorsunuz. TFF Başkanı olacak kişinin ailesinden birinci derece kan bağı bu yapıyla dün, bugün ve yarın hiçbir ilişkisi olmamalı. Yeni bir aday bulunması ivedilikle şarttır. Hiçbir şüpheye yer olmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum lütfen bu hatadan dönelim. Söz konusu adayla şahsen bir sıkıntım yok dostumdur ama elimdeki bilgiler çerçevesinde onda yumuşak karın oluşturabilecek durum söz konusudur. Bütün Fenerbahçelilerin bu konuyu yakından takip etmesini rica ediyorum. Destekleriniz için teşekkür ederiz."

        ALİ KOÇ ÜYELERİN KONUŞMALARINA CEVAP VERDİ

        Başkan Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen 2021 yılı olağan mali genel kurul toplantısında üyelerin konuşmalarına cevap verdi.

        Yönetimin üyeleri yeteri kadar arkasında hissetmediğini dile getiren Koç, "İçinde bulunduğumuz futbol iklimi ve bir şehrin odağında dönen futbol yapılanmasını haykırırken Fenerbahçe camiasının kılını kıpırdatmaması olamaz. 'Başarısızlıklarını örtmeye çalışıyor' deniyor, bakın gidişat iyi değil. Kamu kuruluşlarını onlarca yıl sabırla bekleyen, devleti ele geçirmek için hamleler yapan, son yıllarda hızı artan bir olguyla acı şekilde önce biz sonra devlet olarak karşılaştık. Sizler içinde bulunduğumuz durumun öneminin farkında olmazsanız, yönetim kurulu bir yere kadar mücadele verir." ifadelerini kullandı.

        REKLAM
         Fenerbahçe'den İsmail Kartal'a veda
        Fenerbahçe'den İsmail Kartal'a veda Haberi Görüntüle

        Teknik direktör İsmail Kartal'a duygusal şekilde veda ettiklerini vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

        "İçinde bulunduğumuz finansal şartları şeffaf şekilde sizlere anlatmaya çalıştık. Bazı üyelerimiz de mesai harcayıp buraya çıkıp konuşma yaptı. Onlara da teşekkür ediyorum. Yalnız genç bir üyemizin ifade ettiği gibi içinde bulunduğumuz ekonomik koşulları görmeden, anlamadan Fenerbahçe'yi finansal açıdan yargıladığınız zaman, yapılan iyi niyetli çalışmaları göz ardı ettiğiniz zaman bizim sizlere söyleyecek sözümüz vardır. Her şeyimizi sorgulayın, başarısızlığa istediğinizi söyleyin ama finansal konuda ben ve arkadaşlarımın çabasına laf ederseniz o zaman birbirimize ters düşeriz. Burada yapılanları hafife alırsanız olmaz. Dünyanın neresinde 90 milyon dolar, 10 yıllık anlaşma 1 yılda harcanmış."

        REKLAM

        "BENİM KULÜPTEN BİR KURUŞ ALACAĞIM YOKTUR"

        Ali Koç, kulüpten alacağı olmadığının altını çizdi.

        Bu konuda kendisine sorulan sorulardan dahi rahatsız olduğunu aktaran Koç, "Birkaç üyemiz başkanın borcu, alacağı ne olacak diyor. Bu, beni çok kırıyor ve yoruyor. Dört senedir bir kez dahi benim ağzımdan şöyle böyle yaptık lafını duymadınız, duymayacaksınız da. Benim kulüpten bir kuruş alacağım yoktur. Bir daha bunu gündeme getirmeyin. Niye defterlerde diyeceksiniz onu da anlatayım. Utanıyorum ama anlatacağım, bir daha açılmasın. Tamamen vergi mevduatı sebebiyle. Vergi mevduatından yüzde 5 düşülüyor her sene, o yüzden. Böyle düşünenlere yazıklar olsun. Benim gerçek niyetimi bilip buna rağmen bunu bana karşı kullananlara yazıklar olsun." diye konuştu.

        Kolejin kulübe 15 milyon lira yükü olduğunu anlatan Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'ın kolej için söz verdiği halde hiç para harcamadığını aktardı.

        REKLAM

        Yayın ihalesinin ekonomik olarak kulübe büyük zarar verdiğini kaydeden Koç, "Yasa geçiyor, biz denk bütçe tutturamazsak hapse gireceğiz. Bütçeyi yaptık, yola çıktık kovid oldu. Ekonomiden sorumlu değiliz kurlar arttı, üzerine sorumsuz federasyon her sene 100 milyon avro indirim yaptı, karşılayamazsak hapse gireceğiz. Bu şartlarda gemiyi yüzdürüyoruz. Yabancı kontenjanı belli değil. 13'ünde sezon açacağız. Yabancı kaç olacak, harcama limiti belli değil. Ne kadar çok bilinmezlik içinde hareket ettiğimizi görüyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

        "AYKUT KOCAMAN İLE HİÇBİR PROBLEMİM YOK"

        Ali Koç, bir üyenin İsmail Kartal'a yapılan vedanın Aykut Kocaman'a da yapılması yönündeki talebine şöyle yanıt verdi:

        "Benim Aykut hocayla şahsi hiçbir problemim yok. Fenerbahçe efsanelerinden biridir. Nasıl olduysa Sayın Aykut Kocaman, kendisi Konyaspor antrenörüyken maça geldiğinde Alex'in de geldiği maçtı. Televizyon programında kendisini karşı karşıya getirmekten yakındı. Bizim öyle bir niyetimiz yoktu. Eski oyuncularımız ülkemize geldiklerinde onlara plaket sunduk. Alex, bizden bağımsız olarak bir özel sektör için ülkeye geldi. Aykut hocaya duyulan saygıdan dolayı ne yönetim ne kendi locamıza çağırdık. Başka bir loca sahibimiz ağırladı. Plaket vermedik. Soyunma odalarında karşı karşıya getirmedik. Tüm bu hassasiyeti gösterirken Aykut hocanın 'Alex'i benim maçıma çağırıyorlar' demesi dışında sorunumuz yoktur."

        Ali Koç, gelecek sezon kombine bilet fiyatlarının yüzde yüz oranında artacağını da sözlerine ekledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ