Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Emeklilerin bayram ikramiyeleri 2 bin TL'ye çıkıyor! 2023 Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL oldu? - Sosyal Güvenlik Haberleri

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye verilen bayram ikramiyesinin tutarının bin 100 TL'den 2 bin liraya yükseltileceğini bildirdi. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 bin lira ödeme yapılacak. Elitaş, konuyla ilgili düzenlemenin torba yasada yer alacağını kaydetti. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Elitaş, "16 maddelik yasa teklifine 2 madde daha ilave ediyoruz. Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Bin 100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz." dedi.

        15 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK

        Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. EYT'lilerle birlikte 15 milyon emekli zamlı bayram ikramiyesinden faydalanacak.

        2018'DE BAŞLAMIŞTI

        Emeklilere bayram ikramiyesi 2018 yılından beri ödeniyor. 2018 yılında bin TL olarak başlayan bayram ikramiyesi 2021 yılında 100 TL zamlanmış ve bin 100 TL olmuştu. Emekli bayram ikramiyesi 2022 yılında da 1.100 TL olarak uygulandı.

        REKLAM
         En düşük emekli aylığına zam düzenlemesi Meclis’te
        En düşük emekli aylığına zam düzenlemesi Meclis’te Haberi Görüntüle

        8 MİLYON 796 BİN KİŞİNİN MAAŞI 7 BİN 500 TL'NİN ALTINDA

        En düşük emekli aylığının artırılmasıyla ilgili de konuşan Elitaş, 7 bin 500 altında 8 milyon 796 bin kişinin emekli aylığı aldığını açıkladı.

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        App Store

        Google Play

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ