Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika! Ahmet Nur Çebi'den Dorukhan müjdesi! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT Spor'da önemli açıklamalar yaptı. Dorukhan'la anlaşmaya çok yakın olduklarını belirten Çebi'nin öne çıkan sözleri şöyle:

        - Takımın yapabileceklerini gördüğüm için Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarını kazanabileceğimizi söyledim. Rehavete kapılmamalıyız.

        EKONOMİK DURUM

        - Ekim ayında yönetime geldiğimizde ödememiz gereken 120-130 milyon ödememiz vardı. Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdik. Futbolcularımızda bezginlik hali vardı.

        - Yeniden yapılandırmayla ilgili sözleşme imzalamadık. Düzeltmemiz gereken şartlar var. Birkaç sürebilecek bir sıkıntılı süreçteyiz. Yılda 900 milyon TL ödeme yapmamız gerekiyor, yarısını toplayamıyoruz.

        REKLAM

        - Takımlarla birlik olmalıyız. En çok canı yanan biz olduk. Trabzonspor sattığı futbolculardan iyi gelir sağladı. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi geliri oldu. Bizim için durum kötüydü. Gelirlerimiz bankalara temyikliydi.

        - Temiz kağıdı 3 ayda bir, 6 ayda bir karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 500 milyon Lira'dan fazlasını yöneticilerle, kampanyalarla, kişisel çabalarla futbolcuların maaşlarını ödemeye çalıştık. Sürdürülebilir bir şey değil. Bankalardan rica ettik.

        - Devalüasyonun getirdiği yük neredeyse yüzde 30. Yöneticilerin katkıları, kampanyalar sayesinde nefes almaya çalışıyoruz. Beşiktaş'ta para konusu benim özelimdir.

        DORUKHAN TOKÖZ

        - Dorukhan Toköz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bana göre %90 anlaştık. İmza atıldığı zaman açıklayacağız. Ayrılacağını düşünmüyorum. Futbolcu ile görüştük, Beşiktaş'ta kalmasını istediğimizi söyledik. 'Ben de böyle düşünüyorum' dedi. İmzalar atılınca bu işler biter. Görüşmeler iyi gidiyor.

        SERGEN YALÇIN

        - Sergen Yalçın kalmak istediği güne kadar Beşiktaş'ta görevde olacaktır. Mustafa Denizli ile en son 3-4 yıl önce görüştüm. Hocalığını beğenirim ama bizim şu an çok iyi, çok başarılı bir hocamız var.

        VIDA VE LJAJIC

        - Tasarruf yapıyoruz, şampiyonluk beklemeyin gibi bir şey söz konusu değil. Tasarruf da yapacağız, şampiyonluğa da oynayacağız. Transfer limitimiz yok ama açmaya çalışacağız.

        - Adem Ljajic ile 3 kez konuştum. İlkinde koronavirüsün etkilediğini söyledi. İkincisinde 'Şans bulursam kendimi göstereceğim' dedi. Üçüncüsünde de 'Düzeleceğim' dedi. Dördüncüyü konuşmadık. Ljajic önemli bir oyuncu. Onu kazanmayı çok istiyoruz.

        - Domagoj Vida ile Adem Ljajic geçen sene maaş indirimini kabul etmedi. Bakarsınız bu sene kabul ederler.

        CENK TOSUN

        - Cenk Tosun'u Beşiktaş'ta görmek isterim. Everton kiralık göndermeyi düşünürse gerekeni yaparız. Yerli bir futbolcu, bu konuda sıkıntılarımız var. Ocak'ta durumuna bakarız. Cenk Tosun'a kapımız açık.

        - Vincent Aboubakar'ın sakatlığı bana göre yok. Çok güçlü bir çocuk, Porto da pişman oldu. Sakat olsa bile uçar. Valentine Rosier'i almak isteriz.

        ABDULLAH AVCI

        - Beşiktaş'ta Abdullah Avcı ile yıllık 12 Milyon TL'den 3 sezonluk anlaşma yapılmış. Abdullah Avcı ile aramızda 20 Milyon TL'lik bir anlaşmazlık var. Orta yoluğu bulacağız.

        FENERBAHÇE DERBİSİ TARTIŞMALARI

        - Derbide Beşiktaş'ın canı yandı. Emre Kocadağ'a 'Hakemle ilgili bir şey söyleme, genç hakemdir, olan oldu' dedim. Fenerbahçeli yönetici, benim algı yarattığımı söyledi. Maçın güzelliğini ortadan kaldırdı, gündemi değiştirdiler. Algı yaratmak için konuşmadım.

        - Gazeteciler, hakemle ilgili soru sordu ve ben de yanıt verdim. Sanki soruyu ben sordum. Keşke Fenerbahçe Kulübü, ben açıklama yapmadan açıklama yapsaydı. Ben algı yapmadım, yanlış anlaşıldım sanırım. Zaten hakem de baskı altında kalmamış, bunu gördük.

        - Fenerbahçe'ye saygım var, Ali Koç ile iyi ilişkilerim var. Aramızda bir dostluk var. Biz daha önce yenildiğimizde Ali Koç'a 'Çok kötü maç yönetti, canımız yandı' dedim. Ali Koç ise çıkıp 'Çok güzel maç yönetti' dedi.

        - Genç hakemlerle yola devam. Ezilsek de, üzülsek de, canımız yansa da, kızsak da onlarla yola devam. MHK'nin bu konuda arkasında olduğumuzu bir camia başkanı olarak söylüyorum.

        ROSIER"İN BONSERVİSİ

        - Rosier'i satarlarsa gelirse alacağız. Şu an görüşmemiz yok. Rosier'i teknik kadronun onayını almadan transfer ettik. Şimdi ise bu hamleden hocamız da biz de mutluyuz.

        TOSIC DÖNECEK Mİ?

        - Dusko Tosic sevdiğim bir oyuncu. Gittikleri ücretlerle geri dönmeleri mümkün değil. Başka ücretlerle olacaksa, olabilir. Tosic'i ben istesem bile hoca istemezse böyle bir transfer olmaz.

        KADRO DIŞILAR

        - 14 yabancı kuralı nedeniyle kadroya yazamadığımız oyuncularımız oldu. TFF'den pandemi döneminde kadro dışı kalanları kadroya yazma talebimiz oldu. Üzerinde çalışıyorlar, bakalım ne olacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ