Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika haber! İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı! - Haberler

        Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "FETÖ’nün siyasi ayağı" tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle ifadeye çağrıldı.

        İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bir soru üzerine, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye dikkat çekmiş, "26 Haziran 2009'da bu kanun teklifini kim hazırladı? Ben bilmiyorum. 'Araştırsınlar' diyorum. Ben bir ipucu veriyorum. Bu kanun teklifinin FETÖ'nün emriyle, direktifiyle hazırlandığını düşünüyorum. Çünkü ikisinde de FETÖ komplolarıyla bağlantılı bir olayla karşı karşıyayız" ifadelerini kullanmıştı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbuğ’a "Bu boru göstermeye benzemez, parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez" yanıtı vermişti.

        SUÇ DUYURUSU

        Söz konusu yasa teklifinin altında imzası bulunan dönemin AK Partili isimleri Başbuğ hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Başbuğ’un ifadesinin alınmasına karar verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Başbuğ’un İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ