Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi SON DAKİKA! Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alındı - Futbol Haberleri

        UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı'na alındığını duyurdu.

        Final geçtiğimiz yıl da Türkiye'de oynanacaktı ancak pandemi koşulları nedeniyle Portekiz'in Lizbon kentinde bulunan Estadio da Luz'da yapılmıştı. Bu sezona ertelenen Türkiye finali tekrar Portekiz'e alındı.

        "TÜRKİYE 'KIRMIZI LİSTE'YE ALINDIĞI İÇİN"

        UEFA'nın açıklaması şöyle:

        Türkiye'nin Birleşik Krallık tarafından 'kırmızı liste'ye alınmasının ardından İngiliz taraftarlar için aşılamaz seyahat zorlukları nedeniyle final İstabul'dan Porto'ya alındı.

        Finalin İstanbul'da yapılması planlanıyordu ancak İngiltere hükümetinin Türkiye'yi Covid-19 nedeniyle 'kırmızı liste'ye koyma kararının ardından, finalin İstanbul'da oynanması Chelsea ve Manchester City'nin yerli taraftarlarının maça gidemeyeceği anlamına geliyordu. UEFA, bir yıl boyunca takımlarından uzak tutulan taraftarların finalde olabilmesi için her şeyin yapılması gerektiğini düşündü.

        REKLAM

        UEFA, maçın İngiltere'ye alınmasını tartıştı ama yetkililerin tüm çabalarına rağmen İngiltere'deki karantina düzenlemelerinden gerekli muafiyet elde edilemedi.

        Portekizli yetkililer devreye girerek UEFA ile hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalıştı. Portekiz, İngiltere için 'yeşil liste'de olduğundan taraftarlar karantinaya alınmayacak.

        "İSTANBUL İÇİN GELECEKTEKİ FİNAL FIRSATLARI ARAŞTIRILIYOR"

        Bu karar, Türk futbol otoritelerinin 2 yıldır İstanbul'da final için yaptıkları çalışmalarından memnun olmadığı anlamına gelmiyor. UEFA, süregelen ortaklık ve işbirliği ruhunun yanında gösterdikleri anlayış için Türkiye'ye minnettar. İstanbul için gelecekteki fırsatlar acil bir şekilde araştırılıyor.

        İKİ TAKIMDAN 6'ŞAR BİN SEYİRCİ ALINACAK

        Stadyum kapasitesiyle ilgili son karar Portekizli yetkililer ve UEFA'nın fikir alışverişiyle kesinleşecek. Chelsea ve Manchester City için 6'şar bin bilet en kısa sürede satışa çıkacak. Her iki takım için katılacak taraftar sayısı İstanbul'da planladığı gibi olacak.

        CEFERIN'İN AÇIKLAMALARI

        UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de konuya dair açıklamalar yaptı. Şampiyonlar Ligi finalinin, kulüp futbolunun zirvesi olduğunu vurgulayan Ceferin, geçilen zorlu sürecin ardından Portekiz'den yardım istediklerini belirterek Portekiz hükümetine teşekkür etti. "Bu büyüklükteki bir organizasyona ev sahipliği yapmak için birçok zorluğa çözüm buldular" diyen Ceferin, İngiltere hükümetinin Türkiye'yi kırmızı listeye alma kararına da değindi.

        "İngiliz hükümetinin, Türkiye'yi seyahat için kırmızı listeye alma kararının iyi niyetle ve vatandaşlarını virüsün yayılmasından korumanın en iyi yolu olduğu için anlayışla karşılıyoruz" ifadelerini kullanan Ceferin, Türkiye'nin UEFA'nın güvenilir ortağı olduğunu belirtti.

        Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu'na da teşekkür ederek "Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk makamları, UEFA'nın isteğini anlayışla karşıladı. TFF, her zaman UEFA'nın güvenilir bir ortağı olmuştur. Türkiye, yıllar boyu birçok UEFA etkinliğinde büyük bir başarıyla ev sahipliği yapmıştır. Yakın gelecekte, Şampiyonlar Ligi finali ve daha birçok etkinlik için İstanbul ve Türkiye'de olmayı umuyoruz" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ