Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DEPREMLER 9 MART 2023 | Kahramanmaraş ve Gaziantep'te artçı sarsıntıların ardından Bursa'da deprem! Az önce deprem mi oldu, nerede ve kaç büyüklüğünde?
        1

        Son dakika deprem haberleri, Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardında en çok takip edilen konuların başında yer alıyor. Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da da büyük hasara neden olan peş peşe depremlerin ardından afet bölgesinde artçı sarsıntılar sürüyor. Hatay, Malatya, Elazığ'da artçı sarsıntıalrın büyüklükleri 5'in üzerine çıkarken Kandilli Rasathanesi ve AFAD dakika dakika son depremler listesini paylaşıyor. İşte, 9 Mart 2023 son depremler listesi...

        2

        BÖLGEDE ARTÇILAR DEVAM EDİYOR!

        AFAD bölgede artçı depremlerin devam ettiğini açıkladı. AFAD duyurusunda; "6 Şubat Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 Kahramanmaraş depremleri ile 20 Şubat Defne 6.4 Hatay depremlerinden sonra bölgede 10.000'in üzerinde artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgedeki deprem aktivitesi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün/24 saat izlenmektedir." ifadelerini kullandı.

        3

        KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP'TE ARTÇI SARSINTI!

        9 Mart saat 00:37'de Gaziantep Nurdağı'nda 2.9 ve saat 00:44'te Kahramanmaraş Pazarcık'ta 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        Saat 09:31'de Kahramanmaraş Göksun merkezli 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        4

        BURSA 3,9'LA SALLANDI!

        Bursa'nın Karacabey ilçesinde saat 08.28'de 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, deprem yerin 7 km derinliğinde meydana geldi.

        5
        6

        "DEPREMLER DEVAM EDECEK" UYARISI

        Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.