Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Spor yazarları, Antalyaspor - Fenerbahçe maçını yorumladı - Spor haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fenerbahçe herhalde 50 kez rakip ceza alanında topla buluştuğu, 3 topunun direkten döndüğü, 1 şutun çizgiden çıkarıldığı, 1 kez Samatta ile 2 kez Enner Valencia ile yüzde yüz gol pozisyonlarının autla sonuçlandığı; zannederim sezon başından bu yana en fazla pozisyonu bulduğu maçı yetenek (Perotti) ile çözdü. Arjantinli oyuncu penaltıyı aldırdı. Ve 3 puanı getirdi.

        2

        Fenerbahçe'de pozitif bir hava var. Golden sonra Perotti sevinmeye giderken Gustavo'nun bütün takımı arkadaşlarını kutlamaya gelmesi konusunda çağırması çok önemli bir sahnedir. Sevinç anı görüntüsü özellikle dikkat çekici. 3 puan mühim. Lakin önümüzdeki haftadan itibaren girilecek milli arada çok çalışılması lazım.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Müthiş bir maç izledik. Pozisyon zenginliği, mücadele, tempo ve istek üst düzeydeydi... Karşılaşmanın istatistik rakamları da ayrıca şaşırtıcıydı. Fenerbahçe’nin üstünlüğü, oyuna hakimiyeti rakamlarla da kendini gösteriyor. Maç boyunca 45 orta, 28 şut (10 isabetli), 12 korner atışı, üstelik rakibin hiç korner kullanamayışı, 48 kez rakip ceza sahasında topla buluşmanın yanı sıra 3 şutun direkten dönmesini istatistik tablosunda görüyoruz. Bu görüntüye karşın atılan iki gol maçın gerçek skoru olarak tabelaya yazıldı.

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe savunma açısından kadro standardının üzerine çıkıyor. Yenilen gol, atılan golün getirdiği gevşemenin, ayrıca Orgill ve Podolski’nin becerisinin ürünü. İlk pozisyon, ilk gol. Beceri var ama kaza da var. Öte yandan henüz hücum standardında o seviyenin uzağındalar.

        5

        10 net pozisyon yakalamış, 5.36 gol beklentisi yakalamış, direkten topları dönmüş bir takıma haksızlık mı ediyorum? Böyle düşünülebilir. Ancak anlatmaya çalıştığım şu: Rakip zaten eksikken, zayıf bir orta sahayla sahaya çıkmışken Fenerbahçe’nin bu kadar ‘orta' üzerinden oynaması gol ihtimalini riske atıyor. Ozan’ın golündekine benzer şablonlar çok daha garanti sonuçlar getirir.

        6

        Fenerbahçe bu orta saha ve hücum gücüyle ceza sahası çevresinde üçgenler kurmalı. Erol Hoca, geçen hafta ilk yarıda bu şekilde olmayınca 2. yarıda başka bir plana dönmüştü. Dün dönemediler. Duran toplar altın değerinde ve bunu yapmadan şampiyon olamazsınız. Ancak bu kadroyla bu hücum şablonları yetersiz.

        7

        UĞUR MELEKE: Sanırım Süper Lig’de son zamanlarda izlediğimiz en tek taraflı müsabakaydı: Fenerbahçe maçı 28’e 4 şut, 12’ye 0 korner, rakip ceza alanında da 46 topla buluşma gibi fantastik istatistiklerle bitirdi.

        8

        O hep bahsedilen ‘sıcağa dayanamayan kar’ buydu galiba! Erol Bulut’un Trabzonspor ikinci yarısındaki güzel oyundan zaten elinde önemli veriler vardı. Hafta içinde çalışarak o oyunun üzerine bir iki tuğla daha koymayı başarmışlar.

        9

        ERMAN TOROĞLU: Aslında Sinan sarı kartı görüyor sonra gidiyor hakeme omuzu atıyor. Bu ikinci sarı olmaz direkt kırmızı olur. Hakem orada Sinan'a kıyak yaptı. Tahmin ediyorum Sinan Gümüş Barcelona'nın son maçını seyretti ve Messi'nin hakeme yaptığı hareketi gördü. Kendisini de Messi zannetti.

        10

        AHMET ÇAKAR: Her ne kadar Jahovic'e gösterilen kırmızı kartı yanlış bulsam da Fenerbahçe'nin oynadığı futbol yakaladığı pozisyonlar açısından Antalya'yı sürklase etti. Özellikle şunu söyleyeyim; bu Ozan Tufan'a bir şeyler olmuş. Her maç çok iyi oynuyor. Ayrıca özellikle Caner futbola yeni başlamış gibi. Fenerbahçe hep istiyor. Sürekli bir coşku içerisinde...

        11

        Fenerbahçe 7-8 gol atması içten bile değildi. Antalyaspor bir kere geldi, orada da Podolski'nin vuruş kalitesi golü getirdi. Hakemi tek bir pozisyon için eleştireceğim. Jahovic'e gösterdiği kırmızı kart hatalı. Jahovic topa hamle yaparken istemeden yaralamak kastı olmaksızın rakibin tendonuna basıyor. Kırmızı kart VAR daveti ile geldi. Yanlıştı... VAR hakemi Mete Kalkavan çok büyük yanlışlar içerisinde.

        12

        GÜRCAN BİLGİÇ: Perotti'nin, yılların tecrübe bonusuyla topu hamlelendirmesi, rakibinin gelişinden penaltıyı hesaplamasına şapka çıkartılır. Bu maçın getirdiği liderlik kadar, Fenerbahçe'nin takım olarak neler yapabileceğinin "dolu dolu" mesajını taşıdığını söyleyebiliriz.

        13

        Daha çok çalışacak, daha az kaçıracaklar. Önemli çizgi; takım olarak bunu görmeleri, tüm şanssızlıklara, hakem yorumlarına rağmen kazanmayı başarmaları. Buzdağının sadece görünen tarafıydı Antalya deplasmanı. Çok acayip şeyler olacak.

        14

        ŞANSAL BÜYÜKA: İlginç bir maç izledik. Fenerbahçe adına tarihi bir gol rekorunun kırıldığı maç da olabilirdi, büyük bir hayal kırıklığı da... Fenerbahçe tepeden tırnağa kaliteli takım... Ama kazanırken eksikleri görmek lazım...

        15
        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ