Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor yazarları, Galatasaray Gaziantep FK maçını kaleme aldı! Galatasaray'ın golünde ofsayt var mı? - Futbol Haberleri
        1

        UĞUR MELEKE: GALATASARAY 'B PLANI' İLE KAZANDI

        Galatasaray’ın bu sezon iki ana oyun planı var: Biri, merkezde Taylan-Berkan’ı bir arada kullandıkları resesif oyun. Topu daha çok rakibe bıraktıkları günlerde geçirgenliği azaltma maksatlı bir orta saha modeli o. Marsilya ve Lokomotiv Moskova maçlarında iyi sonuç verdi. Beşiktaş maçında o plandan çıkışta biraz geç kaldığı için iyi netice alamadı Terim.

        2

        Galatasaray’ın bu sezonki ikinci oyun planıysa Berkan/Taylan’ın birini 11’de kullandığı, ön tarafta ekstra bir yetenekliyi istihdam ettiği model. Konya maçının ilk yarısı böyleydi. Göztepe ikinci devresinde bu anlayış sahadaydı. Dün de Gaziantep karşısında maça böyle başladı Terim. Merkezde tek defansif Berkan kullanılınca Galatasaray önde daha yoğundu.

        3

        Galatasaray için hemen her şeyin olumlu olduğu dünkü oyun sonrası tek bir soru kaldı aklımda: Bu koşucu ileri üçlü Beşiktaş maçına daha uygun değil miydi sanki? Yani Diagne’nin esas kullanılacağı yer Antep maçı, Halil’in kullanılacağı yer Beşiktaş maçı değil miydi? Ben dün öyle hissettim sanki. (HÜRRİYET)

        4

        ŞANSAL BÜYÜKA: VURDU MU OTURTUYOR...

        Rakip takımın hocası olsam, karşımda Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Barış Alper gibi “uçurtmaları“ gördüğümde tedirgin olurum, huzurum kaçar… Adamların ele avuca sığması mümkün değil… Alan markajı yapsan çaresiz, adam markajı yapsan, hızlarına- kıvraklıklarına karşı koyma şansın yok… Şunu da söyleyelim; Kerem, Halil ve Barış Alper, normal çizgilerinin çok gerisinde kaldılar… Morutan, muhteşem gole kadar zaten ortada yoktu… Ama adam boşa kürek çekeceğine; vurdu mu, oturtuyor… Rakip nakavt…

        5

        Gaziantep’in kötü oynamadığı, Galatasaray’ın hak ettiği bir maç izledik… Şampiyonluk yarışında bazı haftalar vardır; Şans kapıyı çalar, açmasını bileceksin… Galatasaray o kapıyı açtı… İki rakibi Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin kaybettiği bir haftada üç puandan çok daha fazlasını kazandı… Ama Trabzonspor’u yakalamak istiyorsa, bundan çok çok, gerçekten çok daha fazlasına ihtiyacı var... (MİLLİYET)

        6

        DENİZ ÇOBAN: İLK GOLDE OFSAYT YOK

        Dün akşamki maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, maçtaki yönetimiyle bence sınıfı geçti. Penaltı beklenen pozisyonlar oldu ama bence hakemin devam kararları doğruydu. Galatasaray’ın ilk golünde ofsayt tartışmaları var.

        7

        Özellikle bir gün önce Beşiktaş’ın iptal edilen golüyle karşılaştıranlar da oluyor. Kısmen benzer pozisyon olsa da temelde iki farklı pozisyon. Kaleye şut atılacağı sırada Gaziantep kalecisi topu görüyor. Nelsson hareketsiz şekilde duruyor. Top Nelson’un çok uzağından geçiyor. Kaleciyi etkilemiyor. Dolayısıyla gol kararı doğru. (FANATİK)

        8

        ERMAN TOROĞLU: BATAKLIĞI KURUTUN

        Herkes konuşuyor; mesela önceki günkü Beşiktaş maçında iptal edilen golün ardından dün Morutan'ın attığı gole Beşiktaş cephesi, 'Bu da ofsayt' diyor. Bunu yazanlar çizenler inanılır gibi değil. Bunlar hala Türkiye'de tartışılıyor. Vah Türk futbolunun haline...

        9

        Türkiye'de malın sahibi Kulüpler Birliği; Futbol Federasyonu da futbol işlerini organize eden bir kuruluş. Yani malın sahibi Kulüpler Birliği ama yıllarca kendi aralarında anlaşamadılar. Onlar anlaşamadığı zaman da federasyonlar kendi bildiklerini yaptılar. Şunu net söylüyorum; Türkiye'de asker hakemler vardı, 15 yıl uğraştım sonunda bittiler.

        10

        Bakın iddia ediyorum, Türkiye'de hakem olayı var. Bu olay çok önemli bir olay. Bu olayın içine girilmeli, gereken yapılmalı. Kol kesilecekse kol, bacak kesilecekse bacak, ameliyatsa ameliyat… Kulüpler Birliği hala farkında değil. Çünkü bu hakem kelle, bacak götürüyor! Kulüpler, hocalar gidiyor, onlar hala orada. Türkiye'de hakemlikte mafyavari işler dönüyor. Bataklığını kurutamazsanız Türk futbolunu kurtaramazsınız. Pozisyon falan hikaye. (FOTOMAÇ)

        11

        ÖMER ÜRÜNDÜL: MARCAO CEZA ALMASAYDI...

        Galatasaray ilk yarıda takım halinde istekli, tempolu, baskın bir futbol sergiledi. Ancak Gaziantep'in kenarları yardımlaşmalı kapatıp, geride iyi yerleşimli bir alan savunması uygulaması üretkenliği engelledi. Kanatlarda Kerem ve Barış, aksiyon yapacak genişlik bulamıyorlardı. Halil de sıkı bir markaj altındaydı. Fatih Terim, ikinci yarıya Feghouli ile başladı. İlk yarının en durgun ismi Barış'ı oyundan aldı.

        12

        Sonrasında Gaziantep skor dezavantajıyla ofansif bir futbola döndü.Fatih Terim'in bu devredeki planı, risk alan rakip karşısında ikinci golü bulmaktı. Bu da Feghouli'nin mükemmel pası ve Kerem'in de güzel vuruşuyla sonuçlanınca maç orada bitti. Sonuçta önemli bir üç puan kazanıldı. Futbolda hücum kadar savunma da çok önemli.

        13

        Galatasaray'ın hiç pozisyon vermemesi bence en önemli artısıydı... Marcao'nun dün geceki başarılı performansını da izledikten sonra aklıma şu geldi: Yaptığı o yakışıksız hareket yüzünden 8 maç ceza almasa acaba Galatasaray üst üste 4 maçta kaybettiği 10 puanın kaçını kurtarırdı? (SABAH)

        14

        MEHMET DEMİRKOL: AVRUPA'DAKİ GİBİ

        Marcao’nun dönüşü sonrası Nelsson’la kurduğu ikili, Galatasaray’ın defansif ve oyun kurma potansiyelini en az ikiye katladı. Avrupa maçları ve Beşiktaş karşısında oynanan oyunun sonrasında Gaziantep’in oyun tarzı onları hiç zorlamadı. Erol Bulut’un, rakibin baskıya dirençsiz orta sahasına baskı yapmak yerine beklemesi, Marcao’ya kavuşan ve ileri çıkan Galatasaray için avantaja dönüştü.

        15

        İkinci yarıda Antep’in ön alanda yapmaya çalıştığı baskıda, yine savunma merkezinin kırıcı etkisi önemliydi. Tabii Galatasaray’ın skor üstünlüğünü almış olmasından kaynaklı özgüveni de. Avrupa’da yaptıklarını dün daha iyi yaptılar. Feghouli’nin üç denmesinden birinde 2-0’ı buldular. Marcao dönünce takımın değişeceği kesindi. Öyle oldu. Terim orta sahayı da tamir edebilirse... Neden olmasın! (FANATİK)

        16

        LEVENT TÜZEMEN: DEĞİŞİKLİK YARADI

        Fatih Terim'in sistemde ve iki oyuncunun yerlerinde yaptığı değişiklik Galatasaray'a olumlu yansıdı. 4-1- 4-1 anlayışında tek ön libero olarak görev yapan Berkan, çok koşarken basit oynadı, dikine etkili paslar da attı. Demek ki; Taylan-Berkan ikilisi birlikte oynarken ön libero rolünü bölüşüyorlarmış ve bu yüzden verimli olmuyorlarmış.

        17

        Galatasaray'ın hücumdaki enerji santrali Kerem, çalışkanlığı ve koşu kalitesiyle yine ön plana çıktı. Kerem, etkili oyununu Feghouli'nin enfes pası sonrası attığı kalite kokan golüyle süsledi. Halil fizik olarak güçlenmeli ve ikili mücadelelerde ayakta kalmaya çalışmalı şut atmadan önce "Boşta arkadaşım var mı?" diye çevre kontrolü yapmalı. (FOTOMAÇ)

        18

        BÜLENT TİMURLENK: KAFA AYARI LAZIM

        Galatasaray'ın birinci santrforu kim bilmiyoruz, derbide geçiş hücumlarında Diagne'yi kullandıktan sonra set hücumu oynayacağı maça Halil ile başlamak sanırım bir kafa karışıklığı... İlk yarıda Morutan'ın golüne kadar da Terim'in takımının sorunu buydu. Halil şık oyuncu ama iki stoper arasında eziliyordu...

        19

        Morutan'ı forvet arkasına almak yenilik, Kerem ve Barış'ı bildiklerinin aksine ters kanatlarında kullanmak Gaziantep'in kafasını karıştırmak için yeterli miydi? Galatasaray ilk yarıyı bitirdiğinde 1-0 öndeydi ama iki ası yoksun Beşiktaş'ın Hatay deplasmanında geliştirdiği 9 hücumun iki gerisindeydi...

        20

        Cicaldau ve Morutan kalite adamlar ancak maç içinde kaybolmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Terim ve ekibinin Van Aanholt'a da ara pas yasağı getirmesi lazım çünkü Hollandalı'nın ayağının ayarı yok... "Sergio Ramos görünümlü Marcao'nun Galatasaray'ın en iyisi olduğu maçı "Galatasaray 2-0 kazandı"dan 3 puan çıkar ama gelecek haftalar için büyük harfli umut çıkmaz... Bu takıma Commodore 64'ü hatırlayanlar için not düşeyim: Kafa ayarı lazım... (SABAH)

        21

        OSMAN ŞENHER: GALATASARAY'IN ÖNÜ AÇILDI

        Gaziantep maçı belki de bu sezon Galatasaray’ın en önemli karşılaşmasıydı. Fenerbahçe ve Beşiktaş puan kaybederken, sen galip gelip dokuz puan birden kazanıyor, rakiplerinle puan farkını kapatıyorsun. Gerçekten müthiş bir galibiyet... Şu an defansa bakıyorum. Marcao ve Nelsson’un anlaşmaları, hamleleri, tek kelimeyle harika. Hele Marcao dün gecenin kesinlikle yıldızıydı. Kalesini öyle bir savunuyor ki, bravo... Helal olsun demek lazım. Nelsson da daha yeni yeni alışıyor. Her hafta üzerine koyarak gidiyor. Muslera da toparlandı, yani savunmada bir sorun kalmadı.

        22

        Sonuçta bu galibiyet, Galatasaray’a hem moral verdi hem de önünü açtı. Gaziantep ise elinden geldiği kadar mücadele etti. Erol Bulut, defansı Djilobodji ile ayakta tuttu; forvette ise Dicko ile gol aradı ama bunda pek başarılı olamadı. Gününde olan sarı-kırmızılıların defansı geçit vermedi. (MİLLİYET)

        23

        EBRU KILIÇOĞLU: MAHARET

        Galatasaray’ın 4-3-3’lük teknik dizilişinde, ileride görev yapan Barış-Halil-Kerem, Gaziantep FK’nin 5’li savunması arasında adeta ‘eriyor’. Barış’ın seri top kayıplarına eklenen Kerem’in son vuruşlarda etkin olmaması da Galatasaray’ın işini kolaylaştırmıyor. Onların arkasındaki Cicaldau ve Morutan da bu dizilişi yadırgayınca, sistem geri dörtlü önünde ‘ortaya karışık’ bir görüntü kazanıyor.

        24

        Galatasaray adına, önüne dizilen beş kişilik duvarı aşmanın tek formülü ‘maharet’. Ancak sahadaki kadro bu açıdan çok umut vermiyor. Durumu, sahanın ‘futbol aklı’ değiştiriyor: 45+3. dakikada Morutan bu mahareti gösterip golü imzalayan isim oluyor. İkinci yarı Fatih Terim, Barış-Feghouli değişikliğiyle hem skor avantajını koruyacak hem de artıracak akıl dolu bir hamle yapıyor. Topu ve taraftarı özlediği belli olan Feghouli’nin 73. dakikada yaptığı mükemmel asistle Kerem’e attırdığı gol de böylece geliyor. (CUMHURİYET)

        28

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ