Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Konyaspor Galatasaray son dakika yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Konyaspor'a deplasmanda 4-3 mağlup olarak şampiyonluk yarışında yara aldı. Üst üste ikinci kez puan kaybeden sarı-kırmızılılar liderliği de kaybetti. Spor yazarları, İttifak Holding Konyaspor-Galatasaray maçını yorumladı...

        2

        ŞANSAL BÜYÜKA: GENLERİNDE BÖYLE GOL YEMEK YOK

        Sorarım, bu nasıl büyük takım oyunculuğu? İki hafta önce Karagümrük maçının ikinci yarı başlama vuruşu yapıldı, 15 saniye sonra gol yedin... Konya maçında ikinci yarı başladı, 30 saniye sonra gol yedin... Konya’da penaltıdan beraberliği yakaladın, iki dakika sonra bu kez rakibin penaltısı ile gene yenik duruma düştün. Unutma; bu takım Galatasaray... Alışkanlıklarında, genlerinde böyle gol yemek yok... (MİLLİYET)

        3

        AHMET ÇAKAR: ŞAMPİYONLUK KAYBETTİRİR

        Galatasaray futbol falan oynamadı. İlk yarı ve neredeyse gollere kadar ikinci yarının belli bir kısmı tam bir antrenman maçı. Alan yana veriyor, veren geri dönüyor, kimin ne yaptığı belli değil. Konya öne geçti, ardından Diagne iki stoper arasından fırladı ve beraberlik golünü attı. İkinci yarı tam bir gol sağanağı. Konya atıyor, Galatasaray atıyor. Tıpkı papaz kimde oyunu gibi.

        4

        "Ama bu Galatasaray kenarda Terim olmadığı vakit, ateşlenemiyor. Haa Terim kenarda olsaydı bu maçları Galatasaray kazanır mıydı? Bu da kesin değil ama ne dün geceki futbol olurdu ne de Antalyaspor karşısında ortaya konan futbol. Böylesine kayıplar adama şampiyonluğu kaybettirir" (SABAH)

        5

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: DAĞINIKSARAY!

        İlk 30 dakikada uyutan maçta G.Saray da uyudu. Standart Konya atağı ile Skubic kaçar topla buluşur, içeri çevirir ve pozisyon olur. Bu tip bir klasik atakta Erdin D Konya'yı öne geçirdi. Devre bitmeden Oğulcan'ın güzel asistinde Diagne işini yapıp golü attı. Devre berabere bitti. Tıpkı Karagümrük maçındaki gibi 2. yarıda santradan kontra yediler ve yine gol oldu. Bu net bir şekilde dağınıklık ve konsantrasyonsuzluk örneğiydi. Yine de Diagne ile tekrarlanan penaltıda eşitliği sağladılar.

        6

        "İsmail Kartal atıldı; Konya'nın motivasyonu dağıldı. Tam G.Saray'ın kazanma ortamı oluştu. Bu esnada Lyuindama anlamsız bir penaltı yaptırınca Konya yeniden momentumu yine yakaladı. Kravets 4'ledi ama Sarı-Kırmızılıların isyan eden tek ismi Oğulcan yine ümit getirdi. Ama süre puana yetmedi"

        7

        "G.Saray'da dağınıklık var. Sinir var. Yorgunluk var. Yine de deplasmanda 3 gol atıp puan alamıyorsanız sorun nettir: Hem takım savunması hem bireysel savunmacıların hataları.. 2-2'den sonra gol yememek lazım. Bir şekilde gol yememenin önemli olduğu sıkışık fikstür dönemine girildi. Bu döneme uyum sağlayan takım Beşiktaş. G.Saray'ın hemen bu döneme alışması lazım. Ama önce dağınıklığını ve konsantrasyonsuzluğunu bitirmesi lazım. Bir de Fatih Terim'in artık kimseye ciddiyetsiz ya da cibilliyetsiz her neyse dememesi lazım"

        8

        "Arda Kardeşler VAR ve yardımcısı dışında iyi maç yönetti. Kendi adına 3 penaltı çaldı 3'ü de doğruydu.(Biri ofsayt gerekçesiyle sayılmadı) VAR ve AVAR hakemleri ile Hawk Eye şirketinin grafikerlerine ofsayt konusunda güvenmek zorundayız. Ancak Ali Saygın Ögel kararları ile dikkat çekti. Konya'nın golüne ofsayt kaldırdı. VAR'dan döndü. Penaltıyı da o tekrarlattı. İsmail Hoca'nın atılmasına da o karar neden oldu." (HABERTÜRK)

        9

        LEVENT TÜZEMEN: LUYINDAMA HEMEN SATILSIN

        Galatasaray oyun anlayışı olarak akordu bozuk orkestra gibiydi. Emre Akbaba kendini halı sahada oynuyor zannetmiş olacak ki röveşata gösterisi yaptı. Ayağındaki topları kaptırdığı gibi Konya'nın ilk golünde dikkatsizliği yüzünden ofsaytı bozdu. Saracchi'nin yerini kaybetmesi de golde rol aldı.

        10

        "Övgü yağdırılacak ortalar yapmayan, sürekli arkasına adam kaçıran kontrolsüz ve dengesiz Saracchi, Galatasaray'ın geleceğinde olmalı mı? Olmamalı. Zaten savunması iyi olsaydı Leipzig bırakmazdı. Ayrıca Daci'nin attığı ilk golde Luyindama'nın rakibinin üzerine gitmesi gerekirken kale içine koşmasına bir anlam veremedim."

        11

        Konya'nın kazandığı penaltıya Luyindama'nın laubaliliği neden oldu. Luyindama kendini Beckanbauer sanıyor ya uzaklaştırması gereken topu kontrol etmek isterken penaltı yaptı. Varsa talibi Luyindama hemen satılsın. Zaten maç boyu Donk-Luyindama ikilisi hata yapmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

        12

        "Ömer Bayram-Belhanda ikilisi kaptırdıkları topları yeniden kazanmak için rakibi bile kovalamadılar. Feghouli'nin yokluğunda eğer Belhanda, Antalyaspor maçı dahil taşın altına elini sokmuyorsa yola bile devam etmem. Ayrıca yenilen ikinci golde bu kez ofsaytı Belhanda bozdu. Topla çok oynamak değil, etkili oynamak önemlidir. Akbaba-Belhanda-Ömer Bayram sürekli top alıp oyun kurmaya kalkınca Taylan'ın verimi de düştü. Sadece Oğulcan, Linnes ve Taylan sorumluluk duygusuyla oynadı" (TAKVİM)

        13

        RIDVAN DİLMEN: TEK İYİ OĞULCAN'DI, YETMEDİ

        "Galatasaray çok ama çok yorgun, oyuncular yorgunlar. Mazereti olan tek oyuncu var ve sahanın en kötüsüydü, Luyindama. Formdayken çok fit stoper ama 6 ay ara veren ve fiziği kalın olan oyuncuların toparlaması çok zor. Koşmak istiyor ama vücut gitmiyor. Kaleci Okan hatalı değil, Donk ve Linnes vasat, Saracchi'nin Galatasaray'da en kötü maçı, Taylan vasat, Belhanda ve Emre Akbaba bence sahada yok. Diagne işini yaptı. Sahanın Galatasaray adına en iyi oyuncusu Oğulcan'dı ve Konyaspor'a yetmedi"

        14

        SABRİ SARIOĞLU: GALATASARAY'A İYİ BİR FORVET LAZIM

        3-4 oyuncunun performansının düşük olması, sorun yaratır. Belki 1-2 oyuncuyu idare edebilir bir takım ama 3-4 oyuncu olunca olmuyordu. Tempolu pas yapan Galatasaray yoktu, daha durağandı. Bunun neticesinde Konyaspor haklı bir galibiyet aldı. Luyindama ağır bir oyuncu, rakip takımlar onun arkasına atılan toplardan pozisyon üretmeye çalışıyor, bu da Galatasaray'a zarar veriyor.

        15

        "Marcao'nun eksikliğini aradı Galatasaray. Sürat olarak da hamle olarak da diğer ikisinden iyi oyuncu Marcao.Galatasaray'ın iyi bir forvete ihtiyacı var. Özellikle topu ileride tutacak, stoperleri rahatsız edecek, sırtı dönük oynayacak oyuncu lazım. Falcao uzun süre sakatlıktan çıkamadı, Diagne 2 gol attı ama karşı karşıya pozisyonda gerekn vuruşu yapamıyor, rakip savunma arasında kayboluyor. Galatasaray'a sağlam bir santrfor lazım. Diagne istenen seviyede değil"

        16

        TÜMER METİN: EN BÜYÜK EKSİK TERİM

        "Galatasaray'ın eksikleri değerlendirilecektir. Feghouli, Arda, Marcao, Emre ve Omar, direkt banko 11 oyuncusu. Yanlarına Marcao ve Falcao'yu da ekleyelim, etti 7. Ama asıl eksik, kulübede Fatih hoca yok. Geçen hafta da, bu hafta da eksikliği hissedildi. Levent hocayı eleştirecek değilim ama şöyle bir açıklama yaptı geçen hafta, 10 kişi oynayan takıma karşı açılmazlar mı dedi, açıldılar işte bu akşam"

        17

        "Büyük takımlar kapalı defansları açma üzerine oynar, ömrümüz kapalı defansları açma üzerine geçti. Senin asli amacın o defansları açmaktır. Geçen hafta Galatasaray'ın 10 kişi kalmasına rağmen oyunu açmak için iyi hamleler yaptığını söyledik, bugün için söyleyemeyiz."

        18

        AYHAN AKMAN: GALATASARAY'IN DEFOLARINI GÖRDÜK

        "Galatasaray çok eksikti ve baktığımızda 11'e, Omar, Marcao, Arda, Feghouli, Emre Kılınç bir anda söylenebiliyor. Galatasaray adına oyunu güzelleştiren oyuncuların başında gelen isimler bunlar. Galatasaray'ın oyununu göremedik, diğer oyuncular bu performansı gösteremedi. Arda, Emre ve Feghouli ile topu vermeyen bir Galatasaray'dan, oyunu kontrol eden bir Konyaspor'a döndü. Galatasaray'ın defansif problemlerini, defolarını gördük. Luyindama ve Saracchi'nin performansını Marcao'nun olmayışı etkiledi. Demek ki orada temel taş Marcao"

        19

        ÖMER ÜRÜNDÜL: HAYAL KIRIKLIKLARI

        İkinci yarı başlar başlamaz Konya daha dakika dolmadan güzel, kaliteli bir gol attı. Sonra Galatasaray yüklendi, Konya iyi defans yaptı ve sonunu getiremedikleri kontralara çıkmaya teşebbüs ettiler. Galatasaray, penaltıdan kritik anda beraberliği sağladı. Bundan sonra onlar için her şey olabilirdi ama sahneye Luyindama çıktı ve hediye ettiği penaltıyla Konya tekrar öne geçti.

        20

        Sonra da 4. golü buldu. Fark bire indi ama Konya avantajını kaybetmedi. Dün Galatasaray'ın eksik kadrosunda çok düşük performanslar ortaya çıktı. Bu yüzden Taylan da çaresiz kalarak alışılmış başarısını sergileyemedi. En büyük hayal kırıklıkları ise Emre Akbaba ve Belhanda'ydı. (SABAH)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ