Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe'de Zeljko Obradovic faktörü - Basketbol Haberleri

        Ülker'le 2006 yılında birleşmesiyle Avrupa Ligi'nden A lisansı alan sarı-lacivertliler, 2013 yılında anlaşmaya vardığı Obradovic'le bu ligin en önemli takımlarından biri haline geldi.

        Avrupa Ligi'nde ilk 7 sezonunda önemli bir başarı elde edemeyen Fenerbahçe'nin yönetimi, 2013-2014 sezonunun başında takımı Avrupa'nın en iyi başantrenörlerinden biri olarak gösterilen Obradovic'e emanet etti.

        Bu kupayı 8 kezle en fazla kazanan başantrenör olan Obradovic'in takımın başına gelmesiyle Fenerbahçe'nin Avrupa basketbolunda ismi daha fazla duyulmaya başladı. İlk sezonu 2013-2014'te çeyrek finalin kapısından dönen Obradovic'in öğrencileri, sonraki sezon 2014-2015'te Dörtlü Final'de yer aldı.

        İlk tecrübesini yaşadığı Dörtlü Final'i dördüncü tamamlayan Fenerbahçe, Obradovic'in önderliğinde bu sezon (2015-2016) şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

        200 MAÇI DEVİRDİ

        Obradovic, Fenerbahçe'nin başında toplam 200 resmi maça çıktı.

        Sırp başantrenör, Spor Toto Basketbol Ligi, THY Avrupa Ligi, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası'nda toplam 200 maçta sarı-lacivertli takımın başında yer aldı.

        Real Madrid serisinin 3. maçında ikinci kez "dalya" diyen Obradovic, sarı-lacivertli takımın başında yüzde 75'lik kazanma oranıyla 149 galibiyet gördü. Fenerbahçe, Obradovic yönetimindeki 51 maçta ise yenildi.

        Obradovic'le Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde ise 80 maçta 58 galibiyet elde ederek önemli bir istatistiğe imza attı.

        Zeljko Obradovic'in Fenerbahçe kariyerindeki istatistiği şöyle:

        FENERBAHÇE'YLE 3 KUPASI VAR

        Sarı-lacivertlilerle Avrupa'da ikinci kez Dörtlü Final'de yer alacak Obradovic, takımıyla şu ana kadar birer kez lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

        Takımın başına geldiği 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray'ı 64-62 yenerek Türkiye'deki ilk kupa sevincini yaşayan Obradovic, aynı sezon yine Galatasaray'ı geçerek ligde Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıdı.

        Bir sonraki sezonu Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe kupasız geçirdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası ve ligde başarısız olan Fenerbahçe, Sırp başantrenörü yönetiminde Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de yer aldı.

        Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe bu sezon Türkiye Kupası finalinde Darüşşafaka Doğuş'u yenerek kupayı müzesine götürdü.

        AVRUPA LİGİ'NİN EN BAŞARILISI

        Fenerbahçe'nin başantrenörü Obradovic, Avrupa Ligi'ni 8 defa kazanarak, bu kupayı en fazla kazanan isim konumunda bulunuyor.

        Kariyerinde 15. kez Dörtlü Final'de yer alacak 56 yaşındaki başantrenör, ilk olarak 1992 yılında Partizan ile bu kupayı kaldırdı. Obradovic 1994'te Joventut Badalona, 1995'te Real Madrid, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında da Panathinaikos ile kupa sevinci yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ