Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa Başakşehir, Kasımpaşa hakem isyanı - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR / Volkan KÖSE

        Süper Lig’in 18. haftasında evinde Başakşehir’e hatalı bir penaltıyla 1-0 yenilen Kasımpaşa, Profesyonel Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) gelen cezayla yeni bir şok yaşadı. Hakem hataları nedeniyle haftanın en çok konuşulan maçlarından biri olan mücadelede Süleyman Abay, rakipten gelen topu ağlara gönderen Babel’in golünü saymamış, 2 kırmızı çıkarmış, yanlış bir penaltı düdüğü çalarak Lacivert-Beyazlı takımın kaderiyle oynamıştı.

        TOPLAM 82 BİN TL PARA CEZASI

        PFDK’nın, kötü yönetimi nedeniyle Abay’a itiraz eden Kasımpaşa Kaleci Antrenörü İbrahim Yılmaz’a 6 maç ve 59 bin TL para cezası, analiz uzmanı olan Şener Gençtürk’e ise 1 maç ve 23 bin TL para cezası verildi. Bu cezalara isyan eden Kasımpaşa Kulübü Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, TFF ve kurullarını ağır bir şekilde eleştirdi. Öksüz, “Öncelikle şunu merak ediyorum; bize bu cezayı verenler acaba bu maçı izlediler mi? Mutlaka seyretmişlerdir herhalde. Böylesine yanlı, çirkin bir maç yönetip, 3 puanımızı çalan hakeme itiraz eden yardımcı hocamıza verilen böyle bir cezayı şiddetle kınıyoruz. Hocamızın belki itirazı fazla olmuş olabilir ama ortada küfür yok bir şey yok. Böyle katledilen bir maç için itirazlar da gayet normaldir. Eğer bu kadar ağır cezalar veriliyorsa önce sebep olanın, Abay’ın düdüğünün alınması lazım. Hakemin 4 maç ceza değil, ömür boyu hakemlik yapmaması lazım. Hocamı çileden çıkartıyorlar, sonra itiraz edince de 6 maç ceza veriyorlar. El insaf” diye konuştu.

        ‘HAKEM FACİASINA TERİM DE TANIKLIK ETTİ’

        Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’ndaki Başakşehir maçını Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in de izlediğini hatırlatıp “Özellikle Babel’in attığı golde kalkan ofsayt bayrağına çok şaşırmış, ‘Bu nasıl iş’ diye tepki vermiş. Hakem faciasına Terim de tanıklık etmiş” dedi. Şenol Güneş’in de maçla ilgili açıklamalarını hatırlatan Öksüz, “Şenol Hoca, ‘İzleyince üzüldüm’ demiştir. İzleyen herkes, hakem Süleyman Abay’ın 3 puanımızı gasp edip karşı tarafa verdiği konusunda hemfikir” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ