Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Altaylı: Burak Yılmaz'ın şutunda top havada zıplıyor - Galatasaray Haberleri

        Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 81. dakikada Kuyt'ın attığı golle 1-0 yendiği derbi maçı HABERTÜRK TV'de yorumladı. Güne Bakış programına konuk olan Altaylı, "Burak Yılmaz'ın topunu büyü mü engelledi" polemiği ile ilgili konuştu.

        "Galatasaray kazanamadıkça stres oluyor. Ben bunu şuna benzetiyorum: Bir erkek vardır... Normal cinsel hayatı vardır. Bir gün cinsellik üzerine sorun yaşar ve kafasında kurmaya başlar. Bu sorun giderek büyür ve hiçbir sorun yokken iktidarsız hale gelir. Galatasaray da yenemedikçe, her seferinde daha da gelirip 'acaba bir şey mi var' diyerek sonunda Saracoğlu'nda müzmin bir iktidarsızlığa doğru gidiyor."

        "Fenerbahçe'nin baskılı olmasında rağmen Galatasaray'ın daha net pozisyonları vardı. Kazanabileceği bir maçtı. Oraya gidince elleri ayağı dolanıyor. Selçuk'un 12 metre uzaklıktan şutunu Volkan uçarak kurtarıyor. Burak Yılmaz'ın şutunda top sanki bir şeye çarpıyor. Top havada duruyor, bir daha zıplıyor ve dışarı gidiyor. Herhalde iri bir oksijen molekülü vardı. Topun altında biri olsa 'üfledi' diyeceğim. Bütün bunlar üst üste gelince Galatasaraylılar da "Bu statta bir şey var" diyorlar. Futbolda böyle inançlar vardır. Görülmüş bir şey değil. Top havada zıplıyor ve dışarı gidiyor."

        "Derbinin güzel tarafı şu, ilk defa yöneticiler ortamı germedi. Pozitif mesajlar verildi. Hakemin başına atılan cisim hariç hiçbir olay olmadı. En iyi tarafı derbinin bu. Küfür hoş bir şey değil. Ben küfür duymadım. Ama şunu söylemek lazım, kazanan taraf sevinecek. Galatasaray kazansa sahanın ortasında sevinmeyecek mi? Rakiple dalga geçmek normaldir. Benimle de Fenerbahçeli arkadaşlarım dalga geçiyor. Futbolun keyfi bu. Abartmamak gerekiyor."

        Duygun Yarsuvat'ın 'Gelenek bozulmadı' sözleri üzerine Altaylı, "Bir başkanın o anda söylememesi lazım. Hele ki 'Üzülmedim' hiç dememeli. Ben dün gece uyuyamadım. Misket takımı da yenilse Galatasaraylı üzülülecek. Galatasaray şampiyonluklar kazanmak için kurulmuş bir kulüp. Duygun Yarsuvat'ın söylediğinin kabul edilebilir bir tarafı yok. Ben Duygun ağabeyi 45 senedir tanıdığım için sinirlenmedim. Çok hoş bir adamdır ama bu söylenecek bir laf değil" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ