Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 1 - Molde: 3 | MAÇIN DETAYLARI - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - MOLDE MAÇININ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne hüsranla başladı... Temsilcimiz A Grubu'ndaki ilk maçında; Kadıköy'de konuk ettiği 16.5 milyon Euro değeri olan Norveç ekibi Molde'ye 3-1 yenildi.

        Sarı-lacivertliler, Ozan'ın sebep olduğu penaltının ardından Hoiland'ın gol vuruşuna engel olamadı ve 1-0 mağlup duruma düştü. 42'de Nani attığı şık golle skoru eşitledi: 1-1. İlk yarısı bu sonuçla biten maçın ikinci yarısı adeta kabusa dönüştü. Molde, 53'te Elyounoussi ve 65'te Linnes ile maçın sonucunu ilan etti: 1-3. Fernandao ve Volkan Demirel'i kesen, Uygar ile maçı kurtarmaya çalıştan Vitor Pereira'nın tercihleri ise çok tartışıldı.

        Grupta oynanan diğer maçta ise Ajax evinde Celtic ile 2-2 berabere kaldı. A Grubu'nda Molde lider olurken, 1'er puanlı Ajax ve Celtic'in ardından, Fenerbahçe son sırada yer aldı.

        FENERBAHÇE: 1 - MOLDE: 3

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Fransa)

        FENERBAHÇE: Fabiano, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 58 Fernandao), Ozan Tufan, Meireles (Dk. 69 Uygar Zeybek), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 69 Alper Potuk)

        MOLDE: Horvath, Linnes, Gabrielsen, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad, Singh, Eirik Hestad (Dk. 79 Hussain), Moström (Dk. 87 Toivio), Elyounoussi, Hoiland (Dk. 66 Kamara)

        GOLLER: Dk. 36 Hoiland (Penaltıdan), Dk. 53 Elyounoussi, Dk. 65 Linnes (Molde), Dk. 42 Nani (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Dk. 84 Elyounoussi (Molde)

        SARI KARTLAR: Dk. 24 Mehmet Topal, Dk. 35 Nani, Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Ozan'ın ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Meireles, son çizgiye inmeden daha müsait durumdaki Van Persie'yi gördü. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

        7. dakikada Eirik Hestad'ın soldan ortasında, altıpasta topla buluşan Hoiland'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        22. dakikada Nani'nin sağ çaprazdan ortasında, penaltı noktası üzerinde topla buluşan Volkan Şen'in kafa vuruşu sonrası kaleci Horvath meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

        26. dakikada Hoiland'ın pasında ceza alanının hemen önünde topla buluşan Singh'in bekletmeden sert şutunda, kaleci Fabiano meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        28. dakikada Nani'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Horvath, topu kornere gönderdi.

        35. dakikada Eirik Hestad'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Daniel Hestad, Ozan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Orta hakem Benoit Bastien, kale arkası hakeminin uyarısıyla penaltı kararı verdi.

        36. dakikada penaltı atışını kullanan Hoiland, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        38. dakikada Şener'in sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Kadlec'in son çizgiden çıkardığı topa Mehmet Topal müdahale edemeyince, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

        42. dakikada Meireles'in pasında savunmanın arkasına iyi sarkan Nani, boş pozisyonda topu bekletmeden filelere gönderdi ve 1-1 eşitliği sağladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Moström'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Singh'in plase şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        49. dakikada sağdan ceza alanına giren Şener, son çizgide kaleyi cepheden gören pozisyonda bekleyen Nani'ye topu bıraktı. Ancak bu oyuncu boş pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

        53. dakikada Hoiland'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Şener'den önce topa hamle yapan Elyounoussi, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımının bir kez daha öne geçmesini sağladı: 1-1.

        64. dakikada orta sahada topu kapan Eirik Hestad, Fenerbahçe ceza sahasına indiği anda sağ çaprazda Hoiland'ı gördü. Bu oyuncunun bekletmeden yerden sert şutunda, meşin yuvarlak uzak direğe çarpıp oyun alanına döndü.

        65. dakikada Linnes, ceza yayı önünde yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 3-1.

        90+2. dakikada Caner'in soldan kullandığı korner atışı sonrası Molde ceza sahası içinde oluşan karambolde, Kadlec ve Ozan ile üst üste şut imkanı bulan Fenerbahçe, savunmayı geçemedi ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        FENERBAHÇE AVRUPA'DA 300. GOLÜ YEDİ

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 300. kez ağlarında gol gördü. Molde maçına kadar Avrupa'da oynadığı 194 maçta 297 gol yiyen Fenerbahçe, Norveç ekibine 3 kez gol şansı tanıdı. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında yediği 300. golü Norveçli futbolcu Martin Linnes kaydetti.

        NANİ, KADIKÖY'DE GOLLERİNE DEVAM ETTİ

        Fenerbahçe'nin Portekizli yıldız futbolcusu Luis Nani, Kadıköy'de gollerine devam etti. Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında oynanan ve 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanan maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Nani, Molde karşılaşmasını da boş geçmedi. Maçın 42. dakikasında sahneye çıkan Nani, takımı 1-0 gerideyken beraberlik golünü kaydetti. Ligde iki golü atan Nani, Avrupa'da ise Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

        VAN PERSİE'NİN ÇIKMASINA TEPKİ

        Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma 3-1 Molde'nin üstünlüğüyle devam ederken teknik direktör Vitor Pereira'nın yaptığı değişikliklere tepki gösterdi. Pereira, 69. dakikada golcü futbolcu Van Persie'yi kenara alırken Alper Potuk'u sahaya sürdü. Taraftarlar bu değişikliği ıslıklarla protesto etti. Pereira aynı dakika içinde Meireles'in yerine ise Uygar Mert Zeybek'i de oyuna aldı.

        Genç futbolcu Uygar, kariyerinde ilk defa bir Avrupa kupasında forma giydi. Sarı-lacivertli bazı taraftarlar maçın bitmesini beklemeden 75. dakikada stadı terk etti. Taraftarlar Molde takımını ise oynadığı futbol nedeniyle alkışladı. Stadı terk etmeyen az sayıdaki sarı-lacivertli taraftar ise Fenerbahçeli futbolcuları tribünlere çağırarak moral verdi.

        OZAN PENALTIYA NEDEN OLDU

        Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ozan Tufan, maçın 36. dakikasında yaptığı hareketle Molde'nin penaltı kazanmasına neden oldu. Molde'nin kullandığı kornerde Ozan Tufan'ın Daniel Hestad'ı koluyla itmesi üzerine, Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi. Bastien, ilk önce oyunu devam ettirdi ancak çizginde bulunan ilave yardımcı hakemin uyarısıyla penaltı kararını verdi. Karara sarı-lacivertli futbolcular uzun süre itiraz ederken, bu nedenle Nani sarı kartla cezalandırıldı. Sarı-lacivertli taraftarlar da penaltı kararı nedeniyle hakem Bastien'e maç boyu tepki gösterdi.

        Öte yandan Moldeli futbolcu Elyounoussi, 84. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın 25. dakikasından sarı kartı bulunan Norveçli futbolcu, Şener Özbayraklı'ya yaptığı faulle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

        FABİANO KÖTÜ BAŞLADI

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Fabiano Ribeiro, sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk maçta kalesinde 3 gol gördü. Brezilyalı file bekçisi, rakibin biri penaltıdan olmak üzere attığı 3 gole de engel olamadı. Fabiano topu oyuna sokarken yaptığı hatalarla da taraftarın tepkisini aldı.

        KAPTAN CANER ERKİN OLDU

        Fenerbahçe'de Molde maçında sahada kaptan olarak Caner Erkin yer aldı. Sarı-lacivertlilerde 6. sezonunu geçiren tecrübeli futbolcu, takımın ilk iki kaptanı Volkan Demirel ve Gökhan Gönül'ün yokluğunda sahaya kaptanlık pazubandını takarak çıktı.

        TARAFTARLARDAN KOREOGRAFİ ŞOV

        Fenerbahçeli taraftarlar Molde maçı için kale arkası tribününde koreografi hazırladı. Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala taraftarlar, Okul Açık Tribünü'nün üst kısmında büyük harflerle "Fener", alt bölümde ise "Bahçe" yazılı kartonları havaya kaldırarak görsel şov gerçekleştirdi.

        Maç başlamak üzereyken sarı-lacivertli taraftarlar İstiklal Marşı'nı okudu. Avrupa maçlarında ülkelerin marşları kural gereği okunmuyor. Okul Açık Tribünü'nde İstiklal Marşı'nın okunmasına tüm tribünler eşlik etti. İstiklal Marşı'nın bitmesiyle karşılaşma başladı. Sarı-lacivertli taraftarlar bu sezon iç sahada oynanan maçlara göre Molde karşılaşmasına daha az ilgi gösterdi. Karşılaşmayı yaklaşık 35 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Öte yandan Norveç temsilcisinin taraftarları için ayrılan bölümde hiç seyirci olmaması da dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ