Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe rakibini uçakta öğrendi - Futbol Haberleri

        Türkiye saatiyle 12:55'de Moskova'dan uçağı kalkan Fenerbahçe kafilesinin kulağı saatler 14:00 olduğunda uçağın pilotundaydı. Yaklaşık 15-20 dakika sonra kaptan pilot, kura çekimi sonrası rakibin Braga olduğunu anons edince uçakta futbolcular ve teknik heyette bir sevinç havası oluştu.

        JOSEF DE SOUZA: ŞANSIMIZ YÜKSEK

        Futbolculardan Josef de Souza uçakta rakipleri Braga'yı gazetecilere değerlendirirken hayatında ilk defa uçakta havadayken rakiplerini öğrendiğini söyledi ve "uçağa binmeden önce bir an önce İstanbul'a dönsem, telefonumu açsam ve rakibimizi öğrensem diye düşünüyordum. Neyseki pilotumuz var ve O buna gerek bırakmadı" şeklinde konuştu.

        Josef, Portekiz'e yeniden gitmenin çok güzel olduğunu ve belki arkadaşlarını görmeye fırsat bulabileceğini söyledi. Portekizli futbolcu Braga'yı değerlendirirken şu ifadeleri kullandı. "Kaliteli bir takımla oynayacağız. Daha önce bu kupada final oynamış bir ekip. Lokomotiv Moskova'ya gösterdiğimiz konsantrasyonun aynısını gösterirsek şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum"

        Porto forması giyerken Braga'ya karşı final oynağı hatırlatılınca Josef de Souza, " Umarım tarih tekerrür eder. İyi bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Tanrı da bize hardım ederse biz bu turu geçip adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz" dedi.

        Kadıköy'de oynanan Lokomotiv Moskova maçında golünün olduğu, Braga maçlarında yine gol için söz verip vermediği sorusuna "Tabi ki bunun sözünü veremem. Ama siz tek birşeyin sözünü verebilirim. O da bu maçlarda çok mücadele edeceğim. Eğer mümkünse tabi ki Fenerbahçe için gol atmak isterim. Ama bırakalım gollerimizi forvetlerimiz atsın. Biz mücadele edelim. Yeter ki takımımız bir üst tura geçsin." şeklinde cevap verdi.

        Son olarak Liverpool-Manchester United eşleşmesine değinen Josef, " Aslında güzel bir eşleşme oldu. Zor rakiplerden birinin eleneceği, yolun biraz daha bizim için temizleneceği anlamına geliyor. Liverpool'da benim arkadaşım Coutinho oynuyor. O yüzden bu eşleşmede ben Liverpool'u tutuyorum" dedi.

        HASAN ALİ KALDIRIM: İLK MAÇIN KADIKÖY'DE OLMASI AVANTAJ

        Hasan Ali Kaldırım ise Braga hakkında pek bir bilgisinin olmadığını, Portekizli oyuncuların ve Pereira'nın rakibi daha iyi tanıdığını söyledi. Kaldırım, "Bizim için iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. İlk maçın Kadıköy'de olması bir avantaj. Genelde ilk maçın deplasmanda olmasının avantaj olduğu kanısı var ama en öyle düşünüyorum. İnşallah ilk maçta seyircimizin önünde iyi bir skor alıp, deplasmana avantajlı gideriz. Zor olacak, zaten kalan takımlar kaliteli ekipler. Ama inşallah Braga'yı da eleyip Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Hem kendisinin, hem de sol kanatta partneri olan Caner'in yükselen formları sorulduğunda Kaldırım, "Tabi ki ikimizin performansı takıma yansıyor. İkimiz de elimizden geleni yapıp, her maçta oynayacakmışız gibi hazırlanıyoruz. Bu durumda da kazanan takım oluyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ