Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Futbolun sönmeyen efsaneleri David Beckham, Eric Cantona, Romario - Futbol Haberleri

        BECKHAM KULÜP SATIN ALDI

        David Beckham, Amerikan 1. Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Miami United’ı satın aldı. Kitaplara, filmlere ve belgesellere konu olan, kozmetik ürünler ve spor ayakkabılarla futbolun markalaşan yüzü olmaya devam eden oyuncu, 2013’te emekliye ayrılmasına rağmen reklam gelirleriyle dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında ilk sıralarda yer aldı. Eski İngiliz futbolcu, şu sıralar 2018 yılında MLS’e katılmayı hedefleyen yeni kulübüne dünyaca ünlü transferler yapmak ve yeni stadını inşa etmek için hissedarlar arıyor.

        FİGO, FIFA’YA BAŞKAN OLAMADI

        Kıvrak çalımları, yüksek top tekniği ve oyun zekasıyla futbolseverlerin zihninde yer eden Portekizli Luis Figo, geçen yıl FIFA başkanlığı yarışında aday olarak tekrar gündeme geldi. Sporting Lizbon, Barcelona, Real Madrid ve İnter gibi takımlarda forma giymesinin ardından 2009’da futbolu bırakan 43 yaşındaki Figo, Blatter’in karşısındaki 4 aday arasında yer almış ancak daha sonra adaylıktan çekilmişti. 3 kız çocuğu babası Figo tüberkülozla mücadele için kurulan vakıflara yaptığı yardımlarla da dikkati çekiyor.

        ZİDANE’IN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

        Cezayir asıllı Fransız, futbol hayatına son verdiği Real Madrid’de 2009’da danışmanlığa başlarken, 2011’de sportif direktörlük ve 2013’te teknik direktör Ancelotti’nin yardımcılığına getirildi. ‘Zizou’ lakaplı 43 yaşındaki efsane, 2014’te Real Madrid’in B Takımı Castilla’da teknik direktör olarak aldığı başarılı sonuçların ardından asıl hedefine ulaşmayı başardı. Benítez’in görevine son verilmesinin ardından 4 Ocak’ta Real’in teknik direktörlük koltuğuna oturan Zidane, Devler Ligi kupasını hedefliyor.

        SHEVCHENKO POLİTİKAYA ATILDI

        Dinamo Kiev, Milan ve Chelsea gibi takımlarda forma giyen, 2012’de futbolu bırakan eski Ukraynalı milli golcü Andriy Shevchenko ise daha sonra politikaya adım atmıştı. 39 yaşındaki eski futbolcu, partisinin yüzde 1,58 oyda kalmasıyla başarısızlığa uğrayarak politikaya girme hayallerine erken veda etti. Yetim kalan çocuklara yardım amacıyla birçok hayır kuruluşunda barış elçisi olarak görev alan Shevchenko, hafta içinde ise Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Mykhaylo Fomenko’nun yardımcılığına getirildi.

        ROMARİO SENATÖR OLDU

        Brezilya ve dünya futbolunun yetiştirdiği en değerli golcüler arasında yer alan, kariyerinde 1000’in üzerinde fileleri havalandıran Romario, 2008’de yeşil sahalardan emekliye ayrılmasının ardından Shevchenko gibi politikaya atılmayı tercih etti. Sosyalist Parti’den 2010’daki genel seçimlere katılan 50 yaşındaki futbol adamı, milletvekili olarak meclise girerken, 2014’te ise Rio de Janeiro’da rekor oyla senatör seçildi. Romario, 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde düzenlenen eylemlere destek verdi.

        CANTONA’YA ÇOK YAKIŞTI!

        Üstün tekniği, güçlü fiziği ve aykırı karakteriyle yeşil sahaların en renkli simaları arasında yer alan eski Fransız yıldız Eric Cantona 1997’de emekliye ayrılmasının ardından sinema sektöründe boy gösterdi. Avustralyalı aktrist Cate Blanchett ile 1998’de ‘Elizabeth’ filminde rol alan Cantona, 2008’de İngiliz yapımı komedi filmi ‘French Film’, 2009’da hayatından kesitlerin yer aldığı İngiliz yönetmen Ken Loach imzalı ‘Looking for Eric’ adlı yapıtlarda boy gösterdi. Cantona, eşi Fransız Rachida Brakni tarafından 2010’da yönetilen ‘Face au Paradis’ adlı tiyatro oyununda da görev aldı.

        HÜMANIZMIN ÖNCÜSÜ WEAH

        Afrika’da 3 kez, FIFA tarafından ise 1 kez yılın futbolcusu seçilen George Weah 2003’de veda ettiği yeşil sahaların ardından ülkesi Liberya ve Afrika’da idol olmaya devam etti. Kariyerine politika alanında devam eden Weah, iç savaş nedeniyle zor bir dönemden geçen ülkesinde hümanizm akımının öncüleri arasında yer aldı. Çabaları nedeniyle UNICEF tarafından iyi niyet elçisi seçilen Weah, Liberya’da 2005’deki cumhurbaşkanlığı seçimini az bir oy farkıyla kaybetse de 2014’te senatoya seçilmeyi başardı.

        SUKER YÖNETICI KOLTUĞUNDA

        Kariyerinde Dinamo Zagreb, Sevilla, Real Madrid ve Arsenal gibi önemli takımlarda forma giyen Avrupa’nın sayılı golcüleri arasında gösterilen Hırvat Davor Suker ise kramponlarını asmasının ardından yeni sporcuların yetişmesi amacıyla Zagreb kentinde futbol okulu açtı. Futbola ilgisini daha sonra yöneticiliğe kaydıran 48 yaşındaki Suker, 2012’den bu yana Hırvatistan Futbol Federasyonu’nda başkanlık görevini yürütüyor. Hırvat futbol adamı, 2015’ten bu yana ise UEFA İcra Kurulu’nda yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ