Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Akhisar Belediyespor: 3 - Beşiktaş:3 | MAÇ SONUCU - Beşiktaş Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... AKHİSAR BELEDİYESPOR-BEŞİKTAŞ KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta maçında Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor 3-3 berabere kaldı. Siyah-Beyazlılar Manisa'da 2 puan bıraktı.

        Mücadelenin 15. dakikasında Alman yıldız Mario Gomez Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi ve bu sezonki 23. golünü kaydetti. Rodallega'nın 45+1'de kullandığı penaltı atışını Tolga kurtardı. Dönen topu tamamlayan Rodallega skoru 1-1'e getirdi. 47'de Olcay'ın golüyle Beşiktaş 2-1 öne geçti. Akhisar'da Rodallega tekrar sahneye çıkarak skoru 2-2'ye getirdi. Beşiktaş 3. golü ararken defansın büyük hatasını değerlendiren Rodallega takımının ve kendisinin 3. golünü attı. 89'da Tolga kalesini boş bıraktı, Soner Aydoğdu orta sahadan kaleye vurdu, top üst direkten döndü. Beşiktaş'ta oyuna sonradan giren Cenk Tosun 90. dakikada eşitliği yakalan golü kaydetti: 3-3. Akhisar'da 90+3'te Cenk'e sert faul yapan Caner ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Frikik atışını kullanan Jose Sosa'nın topu direkten dönünce karşılaşma 3-3 sona erdi. Akhisar, Beşiktaş'a şampiyonluk yarışında ağır bir çelme taktı.

        Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 70'e yükseltti ve bir maç eksiği bulunan Fenerbahçe'yle puan farkını 6'ya çıkardı. Akhisar Belediyespor ise 44 puana yükseldi.

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: 3 - BEŞİKTAŞ: 3

        STAT: Manisa 19 Mayıs

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Mehmet Cem Satman, Alpaslan Dedeş

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih Öztürk, Tolga Ünlü, Douglao, Caner Osmanpaşa, Orhan Taşdelen, Sami (Dk. 75 Vaz Te), Custodio (Dk. 75 Aykut Çeviker), Merter Yüce, Grbic (Dk. 60 Soner Aydoğdu), Nguemo, Rodallega

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş (Dk. 71 Cenk Tosun), Delgado (Dk. 84 Kerim Frei), Marcelo, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 71 Gökhan Töre), Sosa, Gomez

        GOLLER: Dk. 15 Gomez, Dk. 47 Olcay Şahan, Dk. 90 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 45+1, 54 ve 78 Rodallega (Akhisar Belediyespor)

        KIRMIZI KART: Dk. 90+3 Caner Osmanpaşa (Akhisar Belediyespor)

        SARI KARTLAR: Dk. 46 Custodio (Akhisar Belediyespor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada ceza alanı önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın şutunda, top üstten auta gitti.

        15. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanattan Oğuzhan Özyakup'tan topu alan İsmail Köybaşı'nın ceza alanına yaptığı ortada penaltı noktası yakınında topla buluşan Gomez'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

        34. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, top üstten dışarı çıktı.

        36. dakikada sağ kanattan Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta müsait durumdaki Marcelo'nun vuramadığı topa Gomez de dokunamayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        45. dakikada Douglao'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde oluşan karambolde Beşiktaşlı savunma oyuncuları topu uzaklaştıramadı. Merter Yüce'nin kafayla ceza alanı içine doğru gönderdiği topa Delgado'nun elle müdahalesi üzerine hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. 45+1. dakikada atışı kullanan Rodallega'nın vuruşunda, kaleci Tolga Zengin'den dönen topu iyi takip Kolombiyalı futbolcu meşin yuvarlağa bir kez daha vurarak, beraberlik golünü kaydetti: 1-1.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Sosa'nın ceza alanı dışından attığı sert şutta, kaleci Fatih topu çelmeyi başarsa da sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

        54. dakikada Akhisar Belediyespor beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Sami'nin yaptığı ortada Rodallega savunma oyuncularına rağmen yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2.

        73. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Cenk Tosun'un döner dönmez yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'te kaldı.

        78. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. İsmail Köybaşı'nın geri pasında Delgado ile topa hareketlenen Rodallega, kalesini terk eden Tolga Zengin'in ıska geçtiği topu kontrol edip, meşin yuvarlağı boş filelere gönderdi: 3-2.

        81. dakikada gelişen Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı'nın yaptığı ortada Gomez topu ağlara göndermesine rağmen pozisyon ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Bu pozisyonun ardından Beşiktaş tribünlerinden kaleci Fatih Öztürk'e atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun kısa bir süre durdu.

        89. dakikada Tolga Zengin'in kalede olmadığı bir pozisyonda topu aşırtmayla kaleye göndermek isteyen Soner Aydoğdu'nun vuruşunda, top direkten döndü.

        90. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Gomez'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Cenk Tosun'un vuruşunda, top bir kez daha ağlara gitti: 3-3.

        90+3. dakikada ikinci sarı kartını gören Caner Osmanpaşa, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        90+4. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, direkten dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalan lider Beşiktaş, şampiyonluk yarışında önemli iki puandan oldu. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda konuk olduğu Akhisar Belediyespor karşısında 2 kez öne geçmesine rağmen son dakikalara 3-2 geride giren Beşiktaş, Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

        Son puan kaybını 2 hafta önce deplasmanda Kasımpaşa karşısında 2-1'lik sonuçla alan Beşiktaş, ligde 10 maç sonra sahadan beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, en son Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalmıştı. Haftayı 70 puanla lider kapatan Beşiktaş, yarın Trabzonspor'a konuk olacak ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer aldı. Bu arada siyah-beyazlı takım, Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynadığı 4. maçtan da galip gelemedi. Beşiktaş, Ege temsilcisiyle deplasmanda oynadığı maçlardan 3 beraberlik ve bir mağlubiyetle ayrıldı.

        71. DAKİKADA 2 DEĞİŞİKLİK

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın 71. dakikasında skorun 2-2 olduğu anda iki değişiklik birden yaptı.

        Müsabakaya sağ bekte başlayan Serdar Kurtuluş'un yerine Cenk Tosun'u alan Güneş, Quaresma'nın yerine de Gökhan Töre'yi sahaya sürdü. Bu dakikada sonra Olcay Şahan, Serdar Kurtuluş'un yerinde görev yapmaya başladı. Cezalı Beck'in yokluğunda müsabakaya ilk 11'de başlayan Serdar Kurtuluş, takımının yediği 3. golün ardından yedek kulübesinde gözyaşlarına hakim olamadı.

        Beşiktaş'ın 3-2 yenik olduğu sırada yerini Kerim Frei'a bırakan Delgado'yu tribünler ıslıkla protesto etti. Siyah-beyazlı taraftarlar maçın ardından futbolculara tezahüratlarla destek verdi.

        MARİO GOMEZ'İN 23. GOLÜ

        Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan Mario Gomez, ligdeki 23. golüne imza attı. Golcü futbolcu attığı 23 golün 9'unu karşılaşmaların ilk yarılarında atarken, ikinci 45 dakikalık bölümlerde 14 gol kaydetti.

        Akhisar Belediyespor karşısında bulduğu golle Süper Lig'den 15 takımın ağlarını havalandırma başarısı gösteren Alman oyuncu, sadece Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu'na gol atamadı. Beşiktaş, Gomez'in gol attığı 17 maçın 15'ini kazanırken, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor ile berabere kaldı. Attığı gollerin 17'sini ayakla, 5'ini kafa vuruşuyla kaydeden Gomez, 1 golü de penaltıdan kaydetti.

        OLCAY ŞAHAN'DAN 5. GOL

        Bu sezon ilk devredeki Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor ve Antalyaspor maçlarının ardından son olarak 15 Mart'taki Trabzonspor müsabakasında 1 gol atan Olcay Şahan, bu sezon 5. golüne imza attı.

        Olcay Şahan, bu sezon tüm gollerini deplasman maçlarında attı.

        CENK TOSUN'DAN BERABERLİK GOLÜ

        Oyuna sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle takımına katkı veren Cenk Tosun, Akhisar Belediyespor maçında da golünü attı. Serdar Kurtuluş'un yerine oyuna dahil olan Cenk Tosun, bu sezon 7. golünü kaydetti. Cenk Tosun daha önce sonradan girdiği Antalyaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında birer gol atmıştı.

        AKHİSAR 5 MAÇTIR EVİNDE KAZANAMIYOR

        Beşiktaş'la 3-3 berabere kalan Akhisar Belediyespor, iç sahada oynadığı son 5 maçta galip gelemedi. Ege temsilcisi, bu müsabakalarda 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Akhisar Belediyespor'un son 9 maçta sadece 1 galibiyeti bulunuyor.

        RODALLEGA'DAN 3Ç GOL

        Akhisar Belediyespor'un Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunan Hugo Rodallega, Beşiktaş karşısında bulduğu 3 golle bu sezon 19. golüne ulaştı. İlk yarının son dakikasında kazanılan penaltı vuruşunda Tolga Zengin'in kurtardığı topu iyi takip eden golcü oyuncu, fileleri havalandırmayı başardı. Rodallega, ikinci devrede de iki gol daha buldu. Gol krallığı yarışında 23 gollü Gomez'i takibini sürdüren Rodallega, 19 golü bulunan Eto'o'yu yakaladı. Rodallega, bu sezon Eskişehirspor, Kayserispor ve Bursaspor maçlarında da ikişer gol kaydetmişti.

        LİGDEKİ 6. HAT-TRİCK

        Rodallega, Süper Lig'de bu sezon hat-trick yapan 6. oyuncu oldu. Ligde daha önce Beşiktaş'tan Cenk Tosun, Çaykur Rizespor'dan Deniz Kadah, Eskişehirspor'dan Gekas, Osmanlıspor'dan Ndiaye ve Bursaspor'dan Necid bir maçta üçer gol atma başarısı göstermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ