Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Amed Sportif Faaliyetler'den saldırıyla ilgili açıklama - Futbol Haberleri

        Başkan Karakaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, MKE Ankaragücü ile dün Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta kulüp yöneticilerine saldırı yapıldığını anımsattı.

        Maçın başlaması ile rakip taraftarın ırkçı söylemlerine maruz kaldıklarını ve bunun karşılaşma boyunca devam ettiğini dile getiren Karakaş, ardından fiili saldırıya uğradıklarını söyledi.

        Sezon başında kulüp isminin değiştirilmesinin ardından kendilerine yönelik ırkçı söylemlerin yoğunlaştığını ve deplasmanda oynadıkları tüm maçlarda ırkçı ve ayrıştırıcı tezahürata maruz kaldıklarını savunan Karakaş, şunları kaydetti:

        "Bu haksız muameleye karşı maalesef federasyon hiçbir yaptırım uygulamadı. Bugün sahalarda şiddet ve ırkçılık hakimdir. Sadece bize yapılan bir saldırı değil, sporun değerlerine, barışa ve dostluğa karşı yapılmıştır. Dün yaşadığımız olay, uzun süredir sahalarda yaşananların bir sonucudur. Yaşananların tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz."

        "SPORUN RUHUNA UYGUN ŞEKİLDE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

        Takımlarında Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen oyuncuların yer aldığını işaret eden Karakaş, "Biz sporun ruhuna uygun şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Yapılan haksızlığa boyun eğmeyeceğiz." diye konuştu.

        Bir basın mensubunun, takımın ligden çekileceğine ilişkin iddiaların bulunduğunu belirtmesi üzerine, "Mücadelemize devam edeceğiz. Saldırganlarla ilgili yargı yoluna başvurduk. Türkiye'de sonuç alamazsak AİHM ve FIFA'ya başvuracağız." ifadelerini kullandı.

        MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, dün Amed Sportif Faaliyetler ile yapılan maçta çıkan olayların kendilerini de üzdüğünü söyledi.

        Yiğiner, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta dün Ankara'da oynanan MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında çıkan olayların centilmenlik dışı olduğunu belirterek, "Böyle olaylarda adımızın geçmesi hoş değil. Yaşananlar, bizim de onaylamadığımız olaylar." dedi.

        ANKARAGÜCÜ CEPHESİ: ARAYA GİREREK OLAYLARI YATIŞTIRDIK

        Karşılaşmayı Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Ali Karakaş ile yan yana izlediklerini ifade eden Yiğiner, "Rakibin attığı ikinci golden sonra protokol tribününde maçı takip eden Amed Sportif Faaliyetler'in yöneticileri, sevinç sonrasında tepki almışlar. Taraflar arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş. Biz de araya girerek olayları yatıştırdık." diye konuştu.

        Yaşananları 'olmaması gereken centilmenlik dışı hareketler' olarak değerlendiren Yiğiner, "Sonuçta misafir olarak gelmişler. Bu tür olayları onaylamamız mümkün değil. Daha sonra başkan Ali Karakaş ile telefonda da görüştüm ve kendilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi ilettim." değerlendirmesinde bulundu.

        KULÜPTEN YAZILI AÇIKLAMA

        MKE Ankaragücü Kulübü, yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

        Açıklamada, müsabaka sırasında protokol tribününde meydana gelen olayların yönetim kurulu üyelerini üzdüğü belirtilirken, "Yönetim kurulu olarak asla tasvip etmediğimiz ve münferit gelişen olaylar esnasında Ankaragücü yönetimi olarak olayların daha da büyümemesi için gerekli müdahale yapılmış ve olay yatıştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

        Yönetim kurulunun, sporun fair-play kuralları içinde, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde yapılmasını her platformda savunduğuna dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Tribünlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına maç öncesi gerekli tedbirleri alan yönetim kurulumuz, bundan sonra da bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri arttırarak devam ettirecektir. Çıkan olaylarda yaralanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ