Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim: "Kimseden korkacak durumumuz yok" - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İngiltere ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

        İşte Terim'in yaptığı açıklamalar;

        "Roy Hodgson çok eski bir arkadaşım. Önemli bir teknik adam. İngiltere'ye çok şey kattı. Güçlü takımla çıkacağı muhakkak. Biz de güçlü bir takımla çıkacağız. Artık her maç bizim için daha ciddi. Bütün maçlar bizim için çok önemli."

        "Hollanda'nın haricinde nerdeyse mağlup olmadı. Grupta 10 maçta 30 puan alan tek takım. Çok az gol yiyip, çok gol atan bir takım. böyle baktığımızda zaten elimizdeki en iyi kadroyu sürmek mecburiyetindeyiz. En iyi oyunlarımızdan birini de oynamak zorundayız. Gerçek böyle bir şey."

        "DAHA İYİ BİR TAKIM..."

        "İngiltere'nin gruptan rahat çıkacağını düşünüyorum. diğer turnuvalarda yaşadığı hayal kırıklığını yaşamayacağını düşünüyorum. Daha iyi bir takım görüntüsü veriyorlar."

        "Bugün FA Cup finali var. Çok uzun yılların ritüeli olduğu için iki maç üst üste oynatmak istemedikleri düşüncesindeyim. Bütün FA Cup finalleri orada olduğu için bu sebepten olabilir. Biz İngiltere ile oynamaya geldik. Herhangi bir statta olması hiç önemli değil."

        "KİMSEDEN KORKACAK DURUMUMUZ YOK"

        "Şimdiye kadar kazanamamışız. Ben de ilk defa teknik direktör olarak İngiltere ile oynayacağım. BU maça EURO 2016'ya hazırlanan Türkiye'nin ciddi bir rakiple maçı olarak bakıyoruz. Eksiklerimiz var size göre. Hakikaten birçok oyuncumuz yok. Türk Milli Takımı'nın kimseden çekinecek, korkacak ya da neticelerden kendini üzecek bir durumu yok. Sonuç itibariyle her maçı çok iyi oynayıp, amacına ulaşmaya çalışan bir felsefeye sahip takımımız. Son 1 buçuk yılda iyi gidiyoruz."

        "Muhakkak herkes ister ki her maç kazanılsın. Ancak bunlar onun tesiri altında kalınarak alınmaz. O başka bir dönemdeydi, bu başka bir devir. Hiç hazırlık maçı oynamadık İngiltere ile. Hepsi puan maçıydı. Bizim kendi düşüncelerimiz arasında güçlü rakiplerle de olsa kaybetme korkusu yaşamadan ciddi hazırlık yapma felsefesi var. Bu maç da onlardan bir tanesi."

        "İSTATİSTİK HER ŞEYİ GÖSTERMİYOR"

        "Ümit ederim yarın bıraktığımız yerden, tüm takım bir arada olmasak da biz olanlarla bir aradayız. Türk Milli Takımı yarın sahada olacağına göre eksik de olmayacaktır. Bu işin üstesinden geliriz inşallah. İstatistik her şeyi göstermiyor."

        "Birçok oyuncuyu düşündük zaten. Havuzumuz içerisinde sadece burada açıkladığım kişiler yok. Çok daha fazla oyuncu var. Muhakkak ki çağırabiliriz. Çünkü bu 15 günlük süre, ayın 31'ine kadar süreceğine göre. İki maç ve çeşitli antrenmanlarla beraber bize bir liste yapma zorunluluğu koyuyor. Ona girmek için herkesin inanılmaz bir efor sarfedeceğine inanıyorum."

        "HERKESİN UNUTMAMASI GEREKEN ŞU..."

        "Ama burada sakatlık belirleyici unsurdur. Bunun dışında maçlarda ve antrenmanlarda gereğini alamazsak onun da bizde hemen imkanı uygulanır. Kim olursa olsun. Çünkü dışarıda da var bizim çok oyuncumuz."

        "Herkesin unutmaması gereken nokta şudur. Turnuva içerisinde değiştirme olmayacağına göre, bazen bu neden burası fazla ya da burda daha fazla oyuncu var demeden düşünmek lazım. Belli ki turnuvada o tarafa bir şey olursa, onların yerine birini koyamayız. O yüzdendir. Bizde 5-6 tane iki ya da üç mevkiide oynayacak oyuncu var. Bunlar zenginlik. Çok sakatlık oluyor ve ceza olduğu zaman bunun önüne geçemiyorsunuz. İlerleyen safhalar için söylüyorum"

        "CENK TEMİZ DUYGULARLA..."

        "Herkes hazır olmalıdır. Çünkü bazı ülkelerde olan bekleme listesini ben açıklamak istemedim. Böyle bir kültürümüz henüz yok. Grubun içerisinde birçok arkadaşımız vardı. Her an dışarıdan da takviye alabiliriz"

        "Cenk heyecanlı. Son seyrettiğimiz analizi, yorumsuz izlettirmiştim ufak tefek dokunuşlarla. Esasında ne bir oyuncuya taktik sorulur ne bir oyuncuya. Ama o temiz duygularla bir kısmını anlatmış oldu."

        "CANER SANKİ HİÇ BIRAKMAMIŞ GİBİ..."

        "Cenk sahaya girdiği zaman şansını kullandı. Maç eksiği var. Maç oynayanla oynamayan ne kadar çalışırsa çalışsın aynı fizik ölçülerinde olamz. Caner bütün sene oynuyor ama son 1 aydır oynamıyor. Onu da şampiyonaya kadar arkadaşlarımız hazırlayacaklar. Beraber çalışıyorlar. Bizim için önemli oyunculardan bir tanesi. Dün antrenmanda çok iştahlı gördüm. Sanki hiç bırakmamış gibi."

        "Alt alta yazdığımız zaman bir hayli sıkıntımız olduğu açık. Ben söylemedim ama siz soruların içerisinde söylediniz. Sakatımız var, oynamayanımız var, kadro dışı kalanımız var. Herhalde her ülke böyle hazırlanmıyor. Ancak Milli Takım hepimizin takımı tabii ki. Onun için herkes yardımını esirgemiyor. Bu da bizi memnun ediyor. Şikayetçi de olmuyoruz. Bizim işimiz hazırlamak."

        "SİGARA SONRASI ALDIĞIM KİLOLAR..."

        "Sigaradan sonra aldığım kilolardan arınıyorum. Ben de spor yapıyorum. Ben de kendimi hazırlıyorum. Açıkçası takımın formda olması kadar teknik adamların da formda olması önemli. Ama güzel bir ekibimiz var. Birbirimizi tamamlıyoruz. Harika bir ekip çalışması yapıyoruz. Türkiye'ye örnek olacak modeller hazırlıyoruz"

        "Kendimi üç hanımefendiye teslim ettim. Eşime ve iki kızıma. Çok şükür hazırlanıyorum. İyiyim. Yaramaz bir şey yok. Bu ülkenin sevincine bir nebze ortak olan Türk Mili Takımı'nın parçası olmak önemli bir şey. Bu çocuklar da bu görevi iyi yaptılar. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda da devam ettiririz"

        "BURASI BİR FESTİVALDİR"

        "Oğuzhan da, Hakan Çalhanoğlu da buna layık. Birçok genç arkadaşımız var. Ancak olayın bir gerçek tarafı var. Burası bir festivaldir. Bu festivalde de güzel filmler birinci olur. İnşallah bu güzel filmler yerine bizim oyuncularımız Avrupa'nın en iyi kulüpleri tarafından istenir. Burası çok büyük bir platformdur. Burada oynamak önemli bir kazançtır. Ümit ederim bazı oyuncularımızın Avrupalı yıldızlar arasında sayılmasından memnun olurum"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ