Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Manchester United 5 - 2 Galatasaray | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri

        Yeni sezon öncesi hazırlık karşılaşmasında Manchester United ile mücadele eden Galatasaray, zorlu rakibine 5-2 yenildi.

        İsveç'te Gamla Ullevi Stadı'nda oynanan maçtaki gol perdesini 3. dakikada Zlatan Ibrahimovic açtı. İngiliz ekibinin formasıyla ilk maçında golle tanışan

        Zlatan'a, yanıt 22. dakikada Sinan Gümüş'ten geldi. Mücadelenin 40. dakikasında Bruma'nın harika plasesi sonucunda Galatasaray devreyi 2-1 önde tamamladı.

        İkinci yarıda oyunun kontrolünü eline ala Manchester United, 54'te ve 58'de penaltıdan Wayne Rooney ile durumu 3-2 yaparken 62'de Maroune Fellaini kafa golüyle skoru 4-2'ye getirdi.

        Maçtaki gol düellosunu 74. dakikada Juan Mata kapattı ve Manchester United mücadeleyi 5-2 galip bitirdi.

        IBRAHIMOVIC İLK KEZ

        İsveç futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yıldız olarak dikkati çeken ve Manchester United'a transfer olan Zlatan İbrahimovic, yeni takımıyla ilk maçına Galatasaray önünde çıktı.

        Manchester United'ın başında ilk sezonuna hazırlanan teknik direktör Jose Mourinho'nun Galatasaray önünde ilk 11 tercihi, De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Schneiderlin, Herrera, Mkhitaryan, Rooney, Martial ve İbrahimovic şeklinde oldu.

        MAÇA İLGİ YÜKSEK

        Galatasaray ile Manchester United'ın Göteborg kentindeni Ullevi Stadı'nda karşı karşıya geldiği müsabakaya futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

        Maç biletleri 60 ile 250 avro arası değişen fiyatlarla satılırken, yaklaşık 20 bin seyirci maçı izlemeye geldi. İngiltere'den gelen Manchester United taraftarlarının yanı sıra, çok sayıda İsveçli de İngiliz ekibinin formasıyla tribünlerde yerlerini aldı.

        İsveç'te en popüler İngiliz ekibi olarak gösterilen Manchester United, bu ülkenin yıldız ismi Zlatan İbrahimovic'i transfer ederek yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirirken, bu durum müsabakaya olan ilgiyi de artırdı. İbrahimovic'in statta isminin anons edildiği anlarda, tribünlerden alkışlar yükseldi.

        İsveç ve çevre ülkelerden gelen çok sayıda Türk futbolsever de Galatasaray'ı yalnız bırakmadı. Ullevi Stadı'nın kale arkası tribünleri Galatasaray ve Manchester United taraftarlarına paylaştırılırken, diğer tribünlerde ise izleyiciler karışık oturdu.

        TÜRK YARDIMCI HAKEM

        Karşılaşmada İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakemler görev yaparken, yardımcı pozisyonunda bir Türk ismin bulunması dikkati çekti.

        Andreas Ekberg'in idare ettiği maçta yan hakem olarak Türk asıllı Mehmet Culum yer aldı. Müsabakanın bir diğer ya hakemi ise Fredrik Nilsson oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ