Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Herkes Emre Mor'u konuşuyor - Futbol Haberleri
        1

        Yenilenen kadrosuyla ilk maçına Rusya karşısında çıkan A Milli Takım’da Emre Mor adından yine söz ettirdi.

        2

        Ay-Yıldızlı formayla ilk maçına 29 Mayıs’ta Antalya Arena’da Karadağ karşısında çıkan 19 yaşındaki yetenek, oyuna girdiği ikinci 45 dakikada sergilediği futbolla tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

        3

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından EURO 2016 kadrosuna da alınan Emre, kamptayken Danimarka ekibi Nordsjaelland’den, Alman devi Borussia Dortmund’a transfer olmuştu.

        4

        Fransa’daki kupada 2-0 kazandığımız Çek maçında ilk golün asistini yapıp harika oynayan genç yıldız, dün de Rusya karşısında resital sundu.

        5

        SADECE FAULLE DURDURULDU

        Milli formayı ilk kez giydiği Antalya Arena’da oynanan maçta hızı ve çalımları ile yine beğenileri toplayan Mor, arkadaşlarına da bol bol servis yaptı.

        6

        Rus futbolcuların ancak faullerle durdurabildiği Emre, Arda Turan’ın yokluğunda takımın en önemli yıldızı olarak dikkat çekti.

        7

        Emre, sadece sahaya çıkmakla kalmadı. Topu ayağına her alışta, Rus savunmasını hallaç pamuğu gibi attı. Futbolda bir tabir vardır, bazı rakip oyuncuları da kafa kafaya vurduttu.

        8

        Son derece süratli, ne zaman hangi çalımı atağı belli olmayan, çevikliği sayesinde en hızlı savunma oyuncularının bile tutamayacağı bir futbol resitaline imza attı.

        9

        Emre'nin bu mükemmel futbol sergileyişi tribünde oturan üç Bakan ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i adeta mest etti.

        10

        19'lık genç yıldızın her hareketinde Bakanlar ve Başkanlar yüzlerinde hayret ifadeleriyle birbirlerine bakmayı ihmal etmediler.

        11

        Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören devre arası ve maç sonu Milli Takım'ın yeni yıldızı için övgü dolu sözler sarfetti.

        12

        Hatta bir ara Akif Çağatay Kılıç'ın, kuliste, "Ne acayip bir çocuk" dediği, buna Çavuşoğlu ve Mutko'nun da katıldığı gözlendi.

        13

        Samet AYBABA: "Oyun disiplinini biraz daha geliştirmesi lazım. Çok adam geçme yerine paylaşımcı olması lazım. Ama kendine o kadar çok güveniyor ki, tribündeki adama bile 4-5 kişiyi anında geçebilecek bir mesaj veriyor. Büyük yetenek."

        14

        Yılmaz VURAL: "Dünyada artık böylesine bireysel yıldızlar ender yetişiyor ya da yok gibi. Emre'nin önü açık. Topu biraz daha alışverişte kullanırsa takım oyunuyla birlikte daha da büyür. Kanımca O'nu da geliştirecektir."

        15

        Rıza ÇALIMBAY: "Gerçekten bu yaşta bu zeka ve bu yetenek ilerde neler olabileceğinin mesajını veriyor. Onun ilerleyen yaşlarda şımaracağını tahmin etmiyorum"

        16

        Abdullah AVCI: "Futbol zekasını, sürhatiyle geliştirir, takım oyununa daha da adapte olursa, sadece Türk futbolunun değil Avrupa'nın en önemli yıldızları arasına girer.."

        17

        2018 Dünya Kupası Elemeleri öncesi umut veren Mor, sosyal medyada da gündemin ilk sıralarına yerleşti.

        18

        TWİTTER'DA YAZILANLAR:

        ■ Emre Mor’a nazar değdireceğiz. Ülkece nazar duası falan okuyun çocuğa.

        ■ Bu Emre Mor değil, bildiğin Messi!

        ■ Sen bana bir adım at, ben sana Emre Mor.

        ■ Emre Mor oynuyor, iki milli takım da seyrediyor.