Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Ahmet Oğuz milli formayı istiyor - Futbol Haberleri

        Başkent ekibinin altyapısında yetişen Ahmet Oğuz, Gençlerbirliği'nde A takıma yükselmesi, milli takıma çağrılması ve kırmızı-siyahlı ekibin sezon sonu hedeflerine ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

        Gençlerbirliği'nde A takıma yükseldikten sonra kendisine öncelikli hedef olarak kırmızı-siyahlı formayla iyi maçlar çıkarmayı belirlediğini dile getiren Ahmet, "Hayalim bu formayla başarılı olmaktı. Sonrasında Fatih Terim'in takdiri, İbrahim hocanın katkısıyla A Milli Takım'a kadar yükseldim. Umarım milli formayı terletmek de nasip olacak. Ben sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim. Fatih Terim davet ederse de çok mutlu olacağım." diye konuştu.

        Fatih Terim'in Avrupa Şampiyonası sonrası milli takım kadrosunda yaptığı rotasyonun gençler için önemli bir fırsat olduğunu belirten Ahmet, "Bunu değerlendirmek istiyoruz. Grupta zorlu rakiplerimiz var. Deplasmanlarda alacağımız iyi sonuçlar ve içerideki maçlarda alacağımız galibiyetlerle gruptan çıkabiliriz. Rotasyon, Hırvatistan maçında iyi sonuç verdi. Daha doğrusu böyle bir izlenim verdiğimizi düşünüyorum. Elbette ağabeylerimiz milli takıma gelecek ve bizim başımızda olacaklar. Onların da katkısıyla daha da iyi bir milli takım izleteceğiz." ifadelerini kullandı.

        Başkent ekibinden milli takıma davet edilen 3 futbolcunun da kırmızı-siyahlı kulübün altyapısından yetişen oyuncular olduğuna dikkati çeken Ahmet, "Bana göre Türkiye'nin en iyi altyapısı Gençlerbirliği'nde. Bu patenti alan herkes her yerde ekmek yer. Biz de bunun ekmeğini yiyoruz. Gençlerbirliği altyapısında yetişmiş 3 oyuncunun milli takıma gitmesi Ankara için gurur verici. Umarım bunun devamı gelecek." şeklinde konuştu.

        SAĞ BEKLER ANKARA'DAN

        Genç defans oyuncusu, Türkiye'deki sağ beklerin Ankara'dan çıktığına dikkati çekerek bu geleneği sürdürmek istediğini ifade etti.

        Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer olan ve şu anda Beşiktaş forması giyen Gökhan Gönül'ün önemli bir sağ bek olduğunu dile getiren Ahmet, "Gökhan ağabeyin yaşı var ama iyi performans sergiliyor. Türkiye'nin sayılı sağ bekleri arasında anılmak benim için güzel bir duygu. Sağ bekler Gençlerbirliği'nden, daha doğrusu Ankara'dan çıkıyor. Şener ağabeyimiz de Ankaralı. Bir Ankaralı olarak bu geleneği devam ettirmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Hacettepe'yi 3. Lig'de şampiyon yapan ekibin içinde yer aldıktan sonra Gençlerbirliği'nin A takımına alındığını belirten Ahmet, şöyle devam etti:

        "Bütün bunlar 2 yıl içinde oldu. Hacettepe'yi şampiyon yaptık sonra buraya getirdiler, performansım da etkili oldu elbette. Burada 1 yıl bekledim ama çalışmayı bırakmadım. Şans geleceğini, geldiğinde de formayı bırakmayacağımı biliyordum. Öyle de oldu, 30 maç oynadım. Yerimi biraz sağlamlaştırdım ama beni arkadan destekleyen Orhan Şam ağabeyim var. O da çok iyi çalışıyor ve onun arkamda olmasıyla performansım artıyor."

        "UEFA KUPALARINA KATILMAK İSTİYORUZ"

        Ahmet, bu sezon Süper Lig'de üst sıraları hedeflediklerini belirterek, "İyi başladık, umarım devam ettireceğiz. Hedefimiz üst sıralar beşincilik ya da altıncılık olabilir. Performansımıza göre dördüncülük de olabilir, Avrupa kupalarında oynamak istiyoruz." dedi.

        Gençlerbirliği'nin bu sezon henüz yenilmeyen 6 takımından biri olduğunu hatırlatan Ahmet, "Antrenmanlarımız İbrahim hocanın gözetiminde yoğun geçiyor. İdmanların üstüne ekstra çalışmalar da yapıyoruz. Zor yenilen bir takım olduk. Geçen seneden bu yana İbrahim hoca ile çıktığımız 21 maçın sadece 4'ünü kaybettik. Zor yenilen bir ekibiz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte Gençlerbirliği'nin ne kadar iyi defans yaptığını göreceksiniz. Ofansta biraz daha etkili olabilirsek hedeflerimize ulaşabiliriz." diye görüş belirtti.

        Spor Toto Süper Lig'de yarın oynayacakları Kardemir Karabükspor karşılaşmasına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını dile getiren Ahmet, "Hedefimiz kesinlikle galibiyet. Hep beraberlik olmaz. Artık galibiyet almamız lazım. Rakip kim olursa olsun kendi evimizde her zaman favori biziz, bunu göstereceğiz. Rakip takımda Gençlerbirliği'nde forma giymiş 5 oyuncu var. Onları tanıyoruz, onlar da bizi tanıyor. Umarım bu bizim için avantaj olur ve karşılaşmada istediğimiz sonucu elde ederiz." diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ